Класичний рецепт приготування рагу полягає в наступному: всі інгредієнти ріжуться невеликими шматочками, обсмажуються, а потім тушкуються. Овочі можна брати різні, залежно від переваг. Отже, дивіться, як приготувати рагу (класичний рецепт). Як м'ясну основу я обрала куряче філе, воно ніжне і швидко готується, а також чудово поєднується з овочами. Для класичного рецепту рагу підійде будь-яке "молоде" м'ясо. Подається рану як самостійна страва у гарячому вигляді. Часто в рагу додають гриби та ароматні трави, можете і ви спробувати, на свій самк и наявнять інгредієнтів.

Інгредієнти:

М'ясо - 500 Грам
Картопля - 3-5 Шт
Цибуля - 1-2 Шт
Морква - 2 Шт
Капуста - 1/4 середнього качана
Томатна паста - 2 ст. ложки
Вода - 1 Склянка
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Перець червноний мелений - за смаком
Олія рослинна - 50 Мілілітрів (для обсмажування овочів та м'яса)
Зелень - 1 Пучок

Кількість порцій: 4-5

Як приготувати "Рагу (класичний рецепт)"

1. Підготуйте м'ясо та овочі. Вимийте м'ясо, обсушіть його паперовою серветкою, щоб потім не стріляла вода у гарячому маслі. Овочі очистіть від шкірки і сполосніть під водою. Для приготування знадобиться одна або кілька сковорідок та казан. Обсмажувати овочі можна по черзі або одночасно на кількох сковорідках. Приступимо.
2. Поріжте м'ясо невеликими шматочками, потім обсмажте його на олії до появи золотистої скоринки. Доводити м'ясо до готовності не потрібно, головне — отримати скоринку, щоб потім, у процесі тушкування, м'ясо не втратило соковитість.
3. Цибулю та моркву поріжте, обсмажте на сильному вогні до напівготовності.
4. Картоплю поріжте на 4-6 частин (залежно від розміру). Обсмажте на олії до появи скоринки.
5. Капусту наріжте невеликими кубиками, за розміром приблизно як картопля. Також обсмажте її до появи трохи прозорогу кольору.
6. Складіть овочі та м'ясо в казан, посоліть, поперчіть, додайте томатну пасту та склянку води. Додайте улюблених спецій та трав. Доведіть до кипіння рагу, тушкуйте його на повільному вогні 30 хвилин.
7. До готового рагу додайте дрібно нарубаний кріп та зразу подавайте страву до столу. Рагу за класичним рецептом готово! Смачного!

Пропонуємо / Овочі

Prev Next

Рулет із квасолі

Смачна та ситна закуска з кольорової квасолі та вершкового масла у вигляді рулету. Подавати можна на сніданок, полудень або як додаткову закуску до першої страви, із скибочкою багета і зеленню...

Панські деруни

Деруни давно завоювали своїх палких прихільників та визнання! Бувають деруни з начинкою всередині. Я ж хочу запропонувати Вам ідею подачі дерунів з начинкою зверху та з розплавленим сиром! Надзвичайно смачно...

Овочеве каррі без м'яса

Незважаючи на відсутність м'яса, це овочеве каррі виходить досить ситним. Це проста по суті, але дуже смачна за фактом страва індійської кухні. Таємниця гарного смаку каррі - у правильному поєднанні...

Фарширований перець

Фарширований перець я можу їсти кожен день. Тому рецептів приготування фаршированих перчиків знаю безліч. Але цей, мабуть, найулюбленіший. Такий перчик завжди готувала моя бабуся. Готувала вона його виключно в печі...

Квасоля по-сербськи

Просте, але нереально смачне та ситне блюдо із квасолі та овочів. Копчені ковбаски надають неповторного смаку квасолі, яка вас зігріє і дасть енергію на багато годин. Насолоджуйтесь! Квасоля, тушкована з...

Картопля по-селянськи із часниковим соусом

На сайті є схожі рецепти приготування картоплі. Я ризикну виставити свій рецепт, якщо ви не проти? У моєму рецепті присутній соус, який подається до картоплі обов'язково. У нас в Україні...

Солодкий гарбуз з яблуком та грушею в духовці

Гарбуз – універсальний продукт, з якого смачними виходять і основні страви, і гарніри, і десерти. При цьому гарбуз надзвичайно корисний, що в осінньо-зимовий період особливо важливо. Сьогодні я пропоную приготувати...

Смачні картопляні деруни

Любите картоплю? Тоді вам обов'язково потрібно знати, як приготувати смачні картопляні деруни. Це один із класичних рецептів ніжних і хрумких картопляних млинців, які полюбить вся родина. Щоб деруни встигли просмажитись...

Гливи, смажені з картоплею

Рецепт приготування глив, смажених з картоплею, дещо розходиться із загальноприйнятою технологією приготування смажених з картоплею грибів. Хочете знати як? Читайте наш рецепт! Гриби готуються довше, ніж картопля, тому їх необхідно...

Картопля з тушонкою

Картопля з тушонкою, мабуть, найбюджетніша і ситна страва на світі. Картопля з тушонкою - що вигадати ще простіше? Готується картопля з тушонкою дуже швидко. Мабуть, єдине зусилля, яке варто докласти...

Картопляні пиріжки

Картопляні пиріжки можна зустріти і під іншою назвою - ліниві! Так, ці пиріжки готуються дуже легко та просто. Тому їх люблять багато господарок. Дивіться, як приготувати картопляні пиріжки! Картопляні пиріжки...

Квашена капуста

Рецепт приготування квашеної капусти досить простий, тому приготувати найсмачнішу квашену капусту в домашніх умовах здатний кожен. Квашена капуста дуже корисна для здоров'я, нормалізує мікрофлору кишечника, в ній містяться провітамін А...

Рагу (класичний рецепт)

Класичний рецепт приготування рагу полягає в наступному: всі інгредієнти ріжуться невеликими шматочками, обсмажуються, а потім тушкуються. Овочі можна брати різні, залежно від переваг. Отже, дивіться, як приготувати рагу (класичний рецепт)...

Салат із свіжої капусти

Салат із свіжої капусти – дуже популярний гарнір до котлет у простих їдальнях. Насправді цей салат відмінно поєднується з більшістю м'ясних страв. Та й сам по собі салат може бути...

Найсмачніші оладки з кабачків

Ви знаєте, як приготувати найсмачніші оладки з кабачків? Ні? Тоді дивіться рецепт! Все дуже просто та смачно! Та й часу такі оладки багато не заберуть. Чудовий варіант для всієї родини...

Смачна картопля з морквою та цибулею в рукаві

Я не збиралася ділитися цим рецептом. Занадто вже просто. Але коли в черговий раз гості запитали: - "А як ти смажиш таку смачну картоплю?", то я наважилася. У тому й...

Голубці з пекінської капусти

Голубці, приготовані за цим рецептом, виходять на диво ніжними та буквально тануть у роті! Дуже ситна та легка вечеря, виходить багато порцій. Фарш усередині листа салату залишається соковитим. Спробуйте! Можна...

Картопляники із сушеними грибами

Картопляники – популярна страва української кухні, зігріє вас та ваш сімейний бюджет у морозні дні. Для любителів домашньої кухні. Картопляники можна подавати із сметаною, а можна і під густим соусом...

Кабачки, фаршировані булгуром та грибами

Страви з кабачків не тільки дуже корисні, а й смачні. Пропоную у літній сезон приготувати кабачки, фаршировані булгуром та грибами. Ця страва виходить легкою, корисною і дуже смачною! Відмінний варіант...

Аджаб сандал

Аджаб сандал - це ароматне, ситне та гарне блюдо кавказької кухні. Найсмачніше, звичайно, виходить аджаб сандал влітку, коли під рукою є велика кількість свіжих молодих овочів. Фіолетовий баклажан, червоний перець...

Вареники класичні

Вареники - перша страва, яка спадає на думку, якщо мова заходить про українську кухню. З картоплею, капустою, сиром, вишнями. Сьогодні зупинимося на рецепті, як приготувати вареники класичні. Ця смачна і...

Литовські цепеліни

Приготувати справжні литовські цепеліни непросто, але воно того, повірте, варто. Одна з найсмачніших страв, що мені доводилося готувати та куштувати. Це - традиційна, найфірменніша литовська страва, за вмінням приготувати яку...

Маринована капуста "Пелюстка"

Чудова маринована капуста. Готується просто та швидко. «Іде» так само досить швидко. Звичайно, рецептів приготування безліч, але може і цей, перевірений часом, комусь знадобиться. Інгредієнти: Капуста білокачанна / Капуста - 1.4 кгБуряк...

Рататуй класичний рецепт

Я пропоную спробувати класичний варіант страви з прованськими травами, часником та оливковою олією. Зараз я розповім, як приготувати "Рататуй" (класичний рецепт)! Його можна подати як гарнір до м'яса, із сиром...

Мариновані огірки у пакеті

Мариновані огірки у пакеті я навчилася робити у своєї подруги. Вона завжди влітку до мене на дачу приїжджала з пакетиком та солила огірки прямо з грядки. Виходило дуже смачно і...

Овочеве рагу з цвітною капустою та картоплею

Хочу запропонувати вам рецепт легкого овочевого рагу з цвітною капустою та картоплею. Чудова страва для посту (і варіант з куркою - на кожен день). Дуже люблю готувати рагу із свіжих...

Гарбуз із печінкою

Гарбуз - чудовий сусід не тільки для солодких каш. Він дає розкішні результати з м'ясом, субпродуктами. Сьогодні хочу поділитися смачним рецептом гарбуза із печінкою, запеченими у духовці під сиром. Щоб...

Мус із цвітної капусти з маскарпоне та креветками

Надзвичайно ніжний і легкий смак мусу із цвітної капусти відтінюється соусом з петрушки, а як прикраса - крем з креветок. Така страва варта бенкету, при цьому приготувати її дуже легко...

Картопля по-селянськи в духовці

Що може бути смачніше за ароматну картоплю прямо з духовки? Часник, улюблені спеції, золотиста скоринка... Подобається? Тоді дивіться, як приготувати неймовірно смачну картоплю по-сільському! Подавайте картоплю по-сільському з соусами, кетчупами...

Фучки по-карпатськи

Старовинна українська страва, що також відноситься до лемківської кухні. Лемки (жителі гірських районів на кордоні України, Польщі та Словаччини) люблять просту їжу, в їхньому раціоні багато капусти, картоплі, квасолі та...

Овочі в томатному соку з рисом

Приготувати овочі в томатному соку дуже просто, а виходить не тільки смачна та ароматна страва, але й неймовірно корисна. Чудово поєднується з будь-яким гарніром. Неодмінно спробуйте! Для гарніру пропоную приготувати...

Зрази з шинкою та сиром

Для того, щоб приготувати по-справжньому святкову страву, нам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів і 40 хвилин часу, адже сьогодні у нас у меню зрази з шинкою та сиром. Рецепт приготування зраз...

Гарбуз у сметанно-часниковому соусі

Ну яка ж осінь без страв із яскравого гарбуза? Пропоную вам зробити дуже простий, дієтичний та дуже смачний гарнір, який також можна подати як закуску або самостійну страву. Частуйтесь! Інгредієнти для...

Торт із кабачкових млинців

Літній тортик із кабачкових млинців буде чудовим доповненням до вечері. Для прошарку я використовувала крем з яєць, часнику та майонезу. Дивіться рецепт, як приготувати торт із кабачкових млинців. Кабачковий тортик...

Тушкована картопля з нудлями по-українськи

Ця дуже смачна і проста страва, яку мене навчила робити моя улюблена бабуся з Одеси, вона її робить уже 25 років. Під час приготування на кухні стоїть такий аромат... Насправді...

Ароматне овочеве різотто

Овочеве різотто можна приготувати з будь-якими овочами, у сезон використовуйте свіжі, а взимку різотто чудово виходить із заморожених. Урізноманітнити овочеве меню можна грибами, які швидко готуються. Прочитавши мій рецепт, ви...

Баклажани, запечені із сиром

Я до вас із дуже смачними баклажанами. Раніше я взагалі була до них байдужа, але після приготування я змінила своє ставлення до них! Також сподобається всім любителям сиру та домашнього...

Фаршировані баклажани по-вірменськи

Фаршировані баклажани по-вірменськи – моя фірмова страва, якій мене навчив професійний кухар-вірменин. Баклажани виходять просто відмінними - пальчики оближеш! Фаршировані баклажани по-вірменськи – страва практично ідеальна. Судіть самі. По-перше, готується...

Пісні капустяні котлети

Пісні капустяні котлети звичайно не замінять м'ясних, та й смак у них капустяний, але ці котлетки урізноманітнять ваш раціон. Такі котлети можна зробити не лише з молодої, а й із...

Картопляні зрази з фаршем

Зрази – традиційна страва литовської, польської та болгарської кухні. Литва є оригінальною батьківщиною цього рецепту, звідки він поширився по всій Європі. Слово "зрази" прийшло до нас із Польщі, та так...

Лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт)

Цей рецепт не залишить байдужими любителів квасолі. З червоних сортів я обрала "Бордо", він чудово зберігає форму при варінні та має приємний смак. Лобіо з червоної квасолі буде чудовим гарніром...

Баклажани з фаршем та картоплею

Хочете швидко приготувати смачну вечерю? Тоді цей рецепт вам! Просто складіть всі інгредієнти шарами, залийте сметаною та поставте в духовку! Дивіться, як саме приготувати смачні баклажани з фаршем та картоплею:...

Швидкі оладки з кабачків

Коли сезон овочів у самому розпалі, хочеться різноманітних страв. І кабачки в цьому плані є універсальними, з них є безліч простих і доступних закусок або інших страв. Кабачкові оладки подавайте...

Останні надходження / Овочі

Prev Next

Голубці з пекінської капусти

Голубці, приготовані за цим рецептом, виходять на диво ніжними та буквально тануть у роті! Дуже ситна та легка вечеря, виходить багато порцій. Фарш усередині листа салату залишається соковитим. Спробуйте! Можна...

Картопля з тушонкою

Картопля з тушонкою, мабуть, найбюджетніша і ситна страва на світі. Картопля з тушонкою - що вигадати ще простіше? Готується картопля з тушонкою дуже швидко. Мабуть, єдине зусилля, яке варто докласти...

Ароматне овочеве різотто

Овочеве різотто можна приготувати з будь-якими овочами, у сезон використовуйте свіжі, а взимку різотто чудово виходить із заморожених. Урізноманітнити овочеве меню можна грибами, які швидко готуються. Прочитавши мій рецепт, ви...

Баклажани з фаршем та картоплею

Хочете швидко приготувати смачну вечерю? Тоді цей рецепт вам! Просто складіть всі інгредієнти шарами, залийте сметаною та поставте в духовку! Дивіться, як саме приготувати смачні баклажани з фаршем та картоплею:...

Овочеве рагу з цвітною капустою та картоплею

Хочу запропонувати вам рецепт легкого овочевого рагу з цвітною капустою та картоплею. Чудова страва для посту (і варіант з куркою - на кожен день). Дуже люблю готувати рагу із свіжих...

Овочі в томатному соку з рисом

Приготувати овочі в томатному соку дуже просто, а виходить не тільки смачна та ароматна страва, але й неймовірно корисна. Чудово поєднується з будь-яким гарніром. Неодмінно спробуйте! Для гарніру пропоную приготувати...

Смачна картопля з морквою та цибулею в рукаві

Я не збиралася ділитися цим рецептом. Занадто вже просто. Але коли в черговий раз гості запитали: - "А як ти смажиш таку смачну картоплю?", то я наважилася. У тому й...

Фучки по-карпатськи

Старовинна українська страва, що також відноситься до лемківської кухні. Лемки (жителі гірських районів на кордоні України, Польщі та Словаччини) люблять просту їжу, в їхньому раціоні багато капусти, картоплі, квасолі та...

Картопляники із сушеними грибами

Картопляники – популярна страва української кухні, зігріє вас та ваш сімейний бюджет у морозні дні. Для любителів домашньої кухні. Картопляники можна подавати із сметаною, а можна і під густим соусом...

Картопля по-селянськи із часниковим соусом

На сайті є схожі рецепти приготування картоплі. Я ризикну виставити свій рецепт, якщо ви не проти? У моєму рецепті присутній соус, який подається до картоплі обов'язково. У нас в Україні...

Овочеве каррі без м'яса

Незважаючи на відсутність м'яса, це овочеве каррі виходить досить ситним. Це проста по суті, але дуже смачна за фактом страва індійської кухні. Таємниця гарного смаку каррі - у правильному поєднанні...

Квасоля по-сербськи

Просте, але нереально смачне та ситне блюдо із квасолі та овочів. Копчені ковбаски надають неповторного смаку квасолі, яка вас зігріє і дасть енергію на багато годин. Насолоджуйтесь! Квасоля, тушкована з...

Кабачки, фаршировані булгуром та грибами

Страви з кабачків не тільки дуже корисні, а й смачні. Пропоную у літній сезон приготувати кабачки, фаршировані булгуром та грибами. Ця страва виходить легкою, корисною і дуже смачною! Відмінний варіант...

Мус із цвітної капусти з маскарпоне та креветками

Надзвичайно ніжний і легкий смак мусу із цвітної капусти відтінюється соусом з петрушки, а як прикраса - крем з креветок. Така страва варта бенкету, при цьому приготувати її дуже легко...

Рулет із квасолі

Смачна та ситна закуска з кольорової квасолі та вершкового масла у вигляді рулету. Подавати можна на сніданок, полудень або як додаткову закуску до першої страви, із скибочкою багета і зеленню...

Торт із кабачкових млинців

Літній тортик із кабачкових млинців буде чудовим доповненням до вечері. Для прошарку я використовувала крем з яєць, часнику та майонезу. Дивіться рецепт, як приготувати торт із кабачкових млинців. Кабачковий тортик...

Мариновані огірки у пакеті

Мариновані огірки у пакеті я навчилася робити у своєї подруги. Вона завжди влітку до мене на дачу приїжджала з пакетиком та солила огірки прямо з грядки. Виходило дуже смачно і...

Солодкий гарбуз з яблуком та грушею в духовці

Гарбуз – універсальний продукт, з якого смачними виходять і основні страви, і гарніри, і десерти. При цьому гарбуз надзвичайно корисний, що в осінньо-зимовий період особливо важливо. Сьогодні я пропоную приготувати...

Гарбуз із печінкою

Гарбуз - чудовий сусід не тільки для солодких каш. Він дає розкішні результати з м'ясом, субпродуктами. Сьогодні хочу поділитися смачним рецептом гарбуза із печінкою, запеченими у духовці під сиром. Щоб...

Фарширований перець

Фарширований перець я можу їсти кожен день. Тому рецептів приготування фаршированих перчиків знаю безліч. Але цей, мабуть, найулюбленіший. Такий перчик завжди готувала моя бабуся. Готувала вона його виключно в печі...

Баклажани, запечені із сиром

Я до вас із дуже смачними баклажанами. Раніше я взагалі була до них байдужа, але після приготування я змінила своє ставлення до них! Також сподобається всім любителям сиру та домашнього...

Тушкована картопля з нудлями по-українськи

Ця дуже смачна і проста страва, яку мене навчила робити моя улюблена бабуся з Одеси, вона її робить уже 25 років. Під час приготування на кухні стоїть такий аромат... Насправді...

Найсмачніші оладки з кабачків

Ви знаєте, як приготувати найсмачніші оладки з кабачків? Ні? Тоді дивіться рецепт! Все дуже просто та смачно! Та й часу такі оладки багато не заберуть. Чудовий варіант для всієї родини...

Панські деруни

Деруни давно завоювали своїх палких прихільників та визнання! Бувають деруни з начинкою всередині. Я ж хочу запропонувати Вам ідею подачі дерунів з начинкою зверху та з розплавленим сиром! Надзвичайно смачно...

Картопляні пиріжки

Картопляні пиріжки можна зустріти і під іншою назвою - ліниві! Так, ці пиріжки готуються дуже легко та просто. Тому їх люблять багато господарок. Дивіться, як приготувати картопляні пиріжки! Картопляні пиріжки...

Картопля по-селянськи в духовці

Що може бути смачніше за ароматну картоплю прямо з духовки? Часник, улюблені спеції, золотиста скоринка... Подобається? Тоді дивіться, як приготувати неймовірно смачну картоплю по-сільському! Подавайте картоплю по-сільському з соусами, кетчупами...

Аджаб сандал

Аджаб сандал - це ароматне, ситне та гарне блюдо кавказької кухні. Найсмачніше, звичайно, виходить аджаб сандал влітку, коли під рукою є велика кількість свіжих молодих овочів. Фіолетовий баклажан, червоний перець...

Гливи, смажені з картоплею

Рецепт приготування глив, смажених з картоплею, дещо розходиться із загальноприйнятою технологією приготування смажених з картоплею грибів. Хочете знати як? Читайте наш рецепт! Гриби готуються довше, ніж картопля, тому їх необхідно...

Зрази з шинкою та сиром

Для того, щоб приготувати по-справжньому святкову страву, нам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів і 40 хвилин часу, адже сьогодні у нас у меню зрази з шинкою та сиром. Рецепт приготування зраз...

Фаршировані баклажани по-вірменськи

Фаршировані баклажани по-вірменськи – моя фірмова страва, якій мене навчив професійний кухар-вірменин. Баклажани виходять просто відмінними - пальчики оближеш! Фаршировані баклажани по-вірменськи – страва практично ідеальна. Судіть самі. По-перше, готується...

Рагу (класичний рецепт)

Класичний рецепт приготування рагу полягає в наступному: всі інгредієнти ріжуться невеликими шматочками, обсмажуються, а потім тушкуються. Овочі можна брати різні, залежно від переваг. Отже, дивіться, як приготувати рагу (класичний рецепт)...

Гарбуз у сметанно-часниковому соусі

Ну яка ж осінь без страв із яскравого гарбуза? Пропоную вам зробити дуже простий, дієтичний та дуже смачний гарнір, який також можна подати як закуску або самостійну страву. Частуйтесь! Інгредієнти для...

Маринована капуста "Пелюстка"

Чудова маринована капуста. Готується просто та швидко. «Іде» так само досить швидко. Звичайно, рецептів приготування безліч, але може і цей, перевірений часом, комусь знадобиться. Інгредієнти: Капуста білокачанна / Капуста - 1.4 кгБуряк...

Швидкі оладки з кабачків

Коли сезон овочів у самому розпалі, хочеться різноманітних страв. І кабачки в цьому плані є універсальними, з них є безліч простих і доступних закусок або інших страв. Кабачкові оладки подавайте...

Литовські цепеліни

Приготувати справжні литовські цепеліни непросто, але воно того, повірте, варто. Одна з найсмачніших страв, що мені доводилося готувати та куштувати. Це - традиційна, найфірменніша литовська страва, за вмінням приготувати яку...

Вареники класичні

Вареники - перша страва, яка спадає на думку, якщо мова заходить про українську кухню. З картоплею, капустою, сиром, вишнями. Сьогодні зупинимося на рецепті, як приготувати вареники класичні. Ця смачна і...

Квашена капуста

Рецепт приготування квашеної капусти досить простий, тому приготувати найсмачнішу квашену капусту в домашніх умовах здатний кожен. Квашена капуста дуже корисна для здоров'я, нормалізує мікрофлору кишечника, в ній містяться провітамін А...

Лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт)

Цей рецепт не залишить байдужими любителів квасолі. З червоних сортів я обрала "Бордо", він чудово зберігає форму при варінні та має приємний смак. Лобіо з червоної квасолі буде чудовим гарніром...

Смачні картопляні деруни

Любите картоплю? Тоді вам обов'язково потрібно знати, як приготувати смачні картопляні деруни. Це один із класичних рецептів ніжних і хрумких картопляних млинців, які полюбить вся родина. Щоб деруни встигли просмажитись...

Рататуй класичний рецепт

Я пропоную спробувати класичний варіант страви з прованськими травами, часником та оливковою олією. Зараз я розповім, як приготувати "Рататуй" (класичний рецепт)! Його можна подати як гарнір до м'яса, із сиром...

Пісні капустяні котлети

Пісні капустяні котлети звичайно не замінять м'ясних, та й смак у них капустяний, але ці котлетки урізноманітнять ваш раціон. Такі котлети можна зробити не лише з молодої, а й із...

Салат із свіжої капусти

Салат із свіжої капусти – дуже популярний гарнір до котлет у простих їдальнях. Насправді цей салат відмінно поєднується з більшістю м'ясних страв. Та й сам по собі салат може бути...

Картопляні зрази з фаршем

Зрази – традиційна страва литовської, польської та болгарської кухні. Литва є оригінальною батьківщиною цього рецепту, звідки він поширився по всій Європі. Слово "зрази" прийшло до нас із Польщі, та так...