Як без особливих клопотів зробити м'ясний бульйон чистим, світлим та красивим? Для того, щоб очистити і освітлити бульйон після того, як зняли пінку, покладіть в каструлю неочищену гарно вимиту цибулину. Вона вбере залишки неприбраної пінки. Як тільки цибулина почне розварюватись, її потрібно видалити.

Є ще кілька важливих правил. М'ясо кладемо у холодну воду. Доводимо до кипіння, знімаємо піну, кладемо овочі, вогонь на мінімум і варимо. Головне, щоб вода сильно не кипіла, не вирувала під час приготування.

Для повного освітлення помутнілого бульйону можна використовувати сирий курячий білок. В цьому випадку кожна частинка білка, поширені по всьому бульйону, притягне на себе зважені частинки, які роблять бульйон каламутним. Спочатку ми поміщаємо білок у трохи охолоджений бульйон. Потім під час закипання білок згорнеться, утворюючи частинки більші, ніж ті, які роблять бульйон каламутним.

Під час другого закипання пластівці білка притягнуть до себе максимум піни. Наприкінці приготування бульйону потрібно процідити і ви нарешті отримаєте ідеально прозору рідину. Цей прийом у кулінарії називається «відтяжка». Його використовують усі професійні кухарі.

Пропонуємо / Корисні поради

Як зварити ідеально прозорий бульйон?

Як без особливих клопотів зробити м'ясний бульйон чистим, світлим та красивим? Для того, щоб очистити і освітлити бульйон після того, як зняли пінку, покладіть в каструлю неочищену гарно вимиту цибулину...

Ранок після Нового року без головного болю?

Чи це взагалі можливо, спитаєте ви? Вчора з вами була чудова компанія, панувала святкова атмосфера. Тривала весела та безсонна ніч, і ось ви вже самі не помітили, як випили зайвий...

Як розрахувати продукти для прогулянки на шашлики?

Декілька порад, як розрахувати кількість м’яса, овочів, соусів і напоїв для пікніка. Отже, розраховуємо, що пікнік буде тривати приблизно 4-5 годин. Якщо більше – то продуктів треба більше. Якщо менше...

Як зробити макарони та рис розсипчастими?

Через крохмаль, що міститься в рисі та макаронах, ці продукти часто злипаються і при легкому охолодженні перетворюються на велику та неапетитну грудку. Щоб рис чи макарони не злипалися під час...

Як швидко видалити запах смаженої риби на кухні?

Коли готуєш на кухні смажену рибу, будинок наповнюється сильними ароматами. При цьому ваш апетит прокидається і ви мучитеся в очікуванні смачної їжі. Але справжні кулінари знають, що не завжди запахи...

Каперси - що це таке, як вибрати і чим замінити

За останні десятиліття на наших кухнях з'явилося безліч нових інгредієнтів. Деякі, наприклад -авокадо, органічно зайшли у звичне меню. Інші досі для багатьох залишаються загадкою. До останніх можна віднести і каперси...

Як відмити жир у холодній воді?

У літній період багато мешканців багатоквартирних будинків стикаються з дуже неприємною проблемою — відключенням гарячої води. Також буває, що на дачі зовсім немає гарячої води. Але посуд мити треба… Тому...

12 нових варіантів застосування оцту.

Деякі поради особливо корисні не тільки на кухні (зазвичай він застосовується в кулінарії – наприклад, при маринуванні м'яса для шашлику), а й у господарстві! Звичайний оцет, безперечно, знайдеться на кожній...

Як легко та швидко очистити рибу від луски без ножа?

Риба - смачний і поживний продукт, але для багатьох (зокрема і для мене) чищення риби ножем - це справжнє покарання, особливо коли справа стосується хижака з дрібною колючою лускою. Давно...

Декілька важливих порад про те, як купити саму смачну диню.

Диня - обов'язкові літні ласощі, а серпень - найбільший пік динного сезону. Соковита, ароматна, свіжа та яскрава – справжній символ літа, сонця та тепла. На жаль, далеко не завжди вдається...

Як довго потрібно варити згущене молоко в банці, щоб воно було смачним та не вибух…

За що мільйони так люблять варене згущене молоко? За його насичений карамельний колір, тягучу текстуру і неперевершений, приголомшливий аромат. Зварене згущене молоко - це не тільки найкраща начинка для тортів...

Як швидко розварити горох у гороховому супі?

Для деяких кулінарів-початківців розварити горох у гороховому супі - справжня проблема! Моя бабуся дала мені одну чудову пораду, яка поки мене жодного разу не підвела. Отже, головне – замочити промитий...

Як правильно стерилізувати банки для консервації?

Кожна господиня, яка вперше займається консервацією, ставить собі це питання. У цьому процесі немає нічого складного та страшного, тож розглянемо з вами різні варіанти. Перше та головне правило – чистота. Заведіть...

Як правильно заморожувати баклажани на зиму?

Як прикро буває взимку, коли готуєш страву з додаванням замороженого баклажану, а він виходить твердий, з якимось гумовим присмаком. А все тому, що ви його неправильно заморозили. Є кілька варіантів...

Як правильно зварити яйця? Лайфхаки та важливі поради

Іноді найпростіші процеси на кухні викликають безліч питань, і не лише у новачків кулінарії. Хтось може сказати час варіння курячих яєць і некрутих, и крутих. Хтось ступінь готовності яєць визначає...

Як швидко зварити буряк?

Бажаєте отримати відварений буряк за 30 хвилин? Тоді уважно читайте наш лайфхак. Професійні кухарі варять буряк так: після того, як він 30 хвилин покипів, зливають воду і ставлять під струмінь...

Ідеальне картопляне пюре: 5 секретів приготування.

Картопляне пюре займає одне з лідируючих місць у списку найпопулярніших гарнірів. Воно чудово поєднується зі стравами з овочів, м'яса та риби. Пюре з картоплі – найкращій гарнір, справді смачний, універсальний...

10 корисних порад господаркам на замітку

Пропонуємо увазі господарок кілька практичних порад щодо полегшення вашої праці на кухні: 1. Плями на кухонній плиті, особливо жирні, видаляються за допомогою кухонної солі. Для цього їх слід посипати сіллю, поки...

Як легко та швидко почистити молоду картоплю?

Простий і швидкий спосіб очищення ранньої молодої картоплі, вирощеної на звичайних грядках. Дуже люблю відварену ранню молоду картоплю з кропом та вершковим маслом. Але раніше дуже не любила її чистити...

Останні надходження / Корисні поради

Як швидко видалити запах смаженої риби на кухні?

Коли готуєш на кухні смажену рибу, будинок наповнюється сильними ароматами. При цьому ваш апетит прокидається і ви мучитеся в очікуванні смачної їжі. Але справжні кулінари знають, що не завжди запахи...

Як відмити жир у холодній воді?

У літній період багато мешканців багатоквартирних будинків стикаються з дуже неприємною проблемою — відключенням гарячої води. Також буває, що на дачі зовсім немає гарячої води. Але посуд мити треба… Тому...

Декілька важливих порад про те, як купити саму смачну диню.

Диня - обов'язкові літні ласощі, а серпень - найбільший пік динного сезону. Соковита, ароматна, свіжа та яскрава – справжній символ літа, сонця та тепла. На жаль, далеко не завжди вдається...

Ідеальне картопляне пюре: 5 секретів приготування.

Картопляне пюре займає одне з лідируючих місць у списку найпопулярніших гарнірів. Воно чудово поєднується зі стравами з овочів, м'яса та риби. Пюре з картоплі – найкращій гарнір, справді смачний, універсальний...

Як правильно заморожувати баклажани на зиму?

Як прикро буває взимку, коли готуєш страву з додаванням замороженого баклажану, а він виходить твердий, з якимось гумовим присмаком. А все тому, що ви його неправильно заморозили. Є кілька варіантів...

12 нових варіантів застосування оцту.

Деякі поради особливо корисні не тільки на кухні (зазвичай він застосовується в кулінарії – наприклад, при маринуванні м'яса для шашлику), а й у господарстві! Звичайний оцет, безперечно, знайдеться на кожній...

Як зробити макарони та рис розсипчастими?

Через крохмаль, що міститься в рисі та макаронах, ці продукти часто злипаються і при легкому охолодженні перетворюються на велику та неапетитну грудку. Щоб рис чи макарони не злипалися під час...

10 корисних порад господаркам на замітку

Пропонуємо увазі господарок кілька практичних порад щодо полегшення вашої праці на кухні: 1. Плями на кухонній плиті, особливо жирні, видаляються за допомогою кухонної солі. Для цього їх слід посипати сіллю, поки...

Як розрахувати продукти для прогулянки на шашлики?

Декілька порад, як розрахувати кількість м’яса, овочів, соусів і напоїв для пікніка. Отже, розраховуємо, що пікнік буде тривати приблизно 4-5 годин. Якщо більше – то продуктів треба більше. Якщо менше...

Як швидко розварити горох у гороховому супі?

Для деяких кулінарів-початківців розварити горох у гороховому супі - справжня проблема! Моя бабуся дала мені одну чудову пораду, яка поки мене жодного разу не підвела. Отже, головне – замочити промитий...

Як зварити ідеально прозорий бульйон?

Як без особливих клопотів зробити м'ясний бульйон чистим, світлим та красивим? Для того, щоб очистити і освітлити бульйон після того, як зняли пінку, покладіть в каструлю неочищену гарно вимиту цибулину...

Як легко та швидко очистити рибу від луски без ножа?

Риба - смачний і поживний продукт, але для багатьох (зокрема і для мене) чищення риби ножем - це справжнє покарання, особливо коли справа стосується хижака з дрібною колючою лускою. Давно...

Як швидко зварити буряк?

Бажаєте отримати відварений буряк за 30 хвилин? Тоді уважно читайте наш лайфхак. Професійні кухарі варять буряк так: після того, як він 30 хвилин покипів, зливають воду і ставлять під струмінь...

Як легко та швидко почистити молоду картоплю?

Простий і швидкий спосіб очищення ранньої молодої картоплі, вирощеної на звичайних грядках. Дуже люблю відварену ранню молоду картоплю з кропом та вершковим маслом. Але раніше дуже не любила її чистити...

Як правильно стерилізувати банки для консервації?

Кожна господиня, яка вперше займається консервацією, ставить собі це питання. У цьому процесі немає нічого складного та страшного, тож розглянемо з вами різні варіанти. Перше та головне правило – чистота. Заведіть...

Ранок після Нового року без головного болю?

Чи це взагалі можливо, спитаєте ви? Вчора з вами була чудова компанія, панувала святкова атмосфера. Тривала весела та безсонна ніч, і ось ви вже самі не помітили, як випили зайвий...

Як довго потрібно варити згущене молоко в банці, щоб воно було смачним та не вибух…

За що мільйони так люблять варене згущене молоко? За його насичений карамельний колір, тягучу текстуру і неперевершений, приголомшливий аромат. Зварене згущене молоко - це не тільки найкраща начинка для тортів...

Каперси - що це таке, як вибрати і чим замінити

За останні десятиліття на наших кухнях з'явилося безліч нових інгредієнтів. Деякі, наприклад -авокадо, органічно зайшли у звичне меню. Інші досі для багатьох залишаються загадкою. До останніх можна віднести і каперси...

Як правильно зварити яйця? Лайфхаки та важливі поради

Іноді найпростіші процеси на кухні викликають безліч питань, і не лише у новачків кулінарії. Хтось може сказати час варіння курячих яєць і некрутих, и крутих. Хтось ступінь готовності яєць визначає...