Пропоную приготувати дуже смачне блюдо, воно може бути і святковим, і повсякденним, дуже ароматне і красиве завдяки сирно-сметанній заливці. Рибка будь-яка, головне – без кісток! Подавайте запечену картоплю з рибою доповнивши її легким салатом, зеленню. Запікайте блюдо на середній або нижній полиці духовки, накривати фольгою або кришкою не потрібно, завдяки сирно-сметанной заливці картопля і рибка не будуть сухими, вийде смачно і красиво, золота сирна скоринка вам забезпечена! Отже, дивіться докладніше мій рецепт і ви дізнаєтесь, як приготувати рибу з картоплею у духовці!
Інгредієнти:
Рибне філе - 700 Грам
Картопля - 6-8 Штук
Цибуля ріпчаста - 2 Штуки
Морква - 1-2 Штук
Сметана - 1 Склянка
Сир твердий - 1 Склянка (з гіркою)
Яйце велике - 1 Штука
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Спеції до риби та картоплі - за смаком
Рослинна олія - 2-3 ст. ложок
Кількість порцій: 6-8
Як приготувати "Риба з картоплею в духовці"
1. Підготуйте продукти: очистіть усі овочі, натріть на великій тертці сир, вимийте рибку і дайте стекти волозі.
2. Цибулю поріжте кубиками, моркву натріть на великій тертці. Обсмажте овочі до напівготовності на ложці олії, посоліть за смаком.
3. Для сирно-сметанной заправки з'єднайте такі продукти: тертий сир, сметану, велике сире яйце, сіль, перець, улюблені спеції. Я поклала ще чебрець та базилік.
4. Перемішайте добре, відставте поки що убік.
5. Рибку поріжте на шматочки, товщина приблизно 1,5-2 см.
6. Картоплю поріжте дрібно брусочками або як на фото, щоб вона встигла за короткий час приготуватися.
7. Збираємо запіканку: дно форми змастіть олією, покладіть картоплю, посоліть.
8. Далі шар смажених овочів.
9. Розкладіть шматочки риби, посоліть, поперчіть, можна додатково покласти свої улюблені спеції.
10. Розкатайте тонким шаром столовою ложкою сирно-сметанний соус, відправте запіканку в гарячу духовку (180-190 градусів) на 35-45 хвилин. Дивіться по картоплі, сорт має значення. Проколіть картоплю зубочисткою чи вилкою, якщо м'яко входить, значить все готове. Риба з картоплею у духовці готова! Подавайте страву гарячою. Смачного!