Великодня випічка завжди має бути смачною, ароматною та красивою. Пропоную прикрасити ваш пасхальний стіл оригінальною і смачною паскою "Крафін", з ніжним здобним м'якушом і хрусткою скоринкою. Перед вами рецепт, як приготувати паску "Крафін", з детальною інструкцією його готування. Незважаючи на велику кількість кроків, паска готується легко та просто. Замішуйте тісто на паску з гарним настроєм, у теплому місці, без протягів. Упевнена, вам обов'язково сподобається це смачне здобне тісто з традиційним додаванням сухофруктів та горішків. Форми для запікання я використовувала таких розмірів: діаметр -11 см, 9 см і 7 см, а висоту наростила до 12 см за допомогою пергаменту для випічки. Приємного вам клопоту на кухні! І світлого Свята Великодня!
Інгредієнти:
Борошно - 350 Грам
Дріжджі свіжі – 20 Грам (або сухих 7 г)
Молоко - 110 Мілілітрів
Цукор - 80 Грам
Сіль - 1/2 Чайні ложки
Яйце - 1 Штука
Жовток яєчний - 2 Штуки
Масло вершкове - 40 Грам (розтоплене)
Масло вершкове - 120 Грам (для змащування)
Мускатний горіх - 1 чайна ложка (мелений)
Журавлина в'ялена - 200 Грам (або родзинки)
Мигдалеві пелюстки - 100 Грам (або будь-які інші подрібнені горіхи)
Ванільний цукор - 8 Грам
Кількість порцій: 6
Як приготувати Паску "Краффін"
1. Підготуйте потрібні продукти. Борошно обов'язково просійте. Дріжджі та 1 ч. л. цукру розведіть у теплому молоці, поставте у тепле місце до підняття пінної шапочки.
2. Вершкове масло (40 г) розтопіть. Яйця, жовтки, цукор та ванільний цукор збийте у світлу пишну піну.
3. Борошно просійте у миску, зробіть поглиблення. Влийте дріжджі з молоком, яєчну суміш, додайте сіль, перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло, замісіть тісто. Воно спочатку буде липким, борошна не додавайте. Вимішуйте тісто не менше 10 хвилин, поки воно не перестане липнути до рук.
4. Миску змастіть розтопленим вершковим маслом, помістіть туди тісто, трохи змастіть його зверху маслом, накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце без протягів на 1-1,5 години.
5. Журавлину залийте окропом на 15 хвилин, відкиньте на сито і просушіть паперовим рушником.
6. Мигдалеві пелюстки злегка підрум'яньте на сухій сковороді.
7. Тісто через 1,5 години збільшилося вдвічі. Розділіть тісто на 3 частини, орієнтуючись за розміром форм для запікання. Округліть тісто, накрийте харчовою плівкою та залиште відпочити на 10 хвилин.
8. Присипте робочу поверхню та тісто борошном. Розкотіть у дуже тонкий прямокутний пласт. Тісто просвічується, але не рветься. Змастіть пласт розм'якшеним вершковим маслом. Посипте пласт тіста мускатним горіхом, в'яленою журавлиною та мигдальними пелюстками. Зверніть у рулет, накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце. Так само зробите і з двома іншими частинами тесту.
9. Рулет розріжте гострим ножем посередині вздовж, відступивши пару сантиметрів від початку. Закрутіть спіраллю одну половинку рулету до початку. Другу половинку закрутіть спіраллю, піднімаючи та укладаючи поверх першої.
10. Акуратно помістіть паску "Краффін" у форму для запікання, накрийте зверху харчовою плівкою та помістіть у тепле місце на 20 хвилин для підйому. Розігрійте духовку до 200 ° C, випікайте паски протягом 10 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180 °C.
11. Форми накрийте зверху фольгою на 10 хвилин, потім акуратно зніміть її і продовжуйте випікати ще 15 хвилин.
12. Повністю остудіть паски. Посипте готові паски цукровою пудрою. Світлого Великодня! Смачного!
Альтернативний варіант приготування з Ютуб