Пропоную вам приготувати дуже смачну страву – м'ясо у кисло-солодкому соусі. Це рецепт китайської кухні, в ньому дуже гармонійно поєднуються м'ясо та овочі з чудовим соусом, в якому присутня і насолода, і кислинка, і гострота. Готується страва досить швидко, а результат неодмінно порадує вас та ваших близьких. М'ясо у кисло-солодкому соусі можна подавати з рисом, а можна просто з овочами. Соєвий соус надає м'ясу неповторного аромату, а поєднання овочів і яскравого кисло-солодкого соусу підкреслює ніжність м'яса.
Інгредієнти:
М'ясо (свинина) – 400 г
Морква – 1 шт.
Перець болгарський – 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Часник - 1-2 зубчики
Імбир - 5 см кореня
Соєвий соус – 3 ст.л.
Оцет (9-%) – 1 ст.л.
Томатна паста – 1 ст.л.
Олія - 5 ст.л.
Крохмаль – 3 ст.л.
Цукор – 1 ст.л.
Кунжут – 1 ст.л.
Як приготувати м'ясо у кисло-солодкому соусі?
1. Отже, приступимо до приготування! Нам знадобляться: шматочок свинини, овочі, томатна паста, імбир, крохмаль, олія, соєвий соус, кунжут, цукор.
2. Спочатку займемося м'ясом. Наріжемо свинину брусочками чи невеликими кубиками.
3. Додамо до м'яса 2 ст. крохмалю, 1 ст.л. соєвого соусу та 100 мл води.
4. Перемішаємо, залишимо маринуватися на 15 хвилин. Тим часом займемося овочами. Моркву натремо на корейській терці або поріжемо тонкими брусочками. Цибулю поріжемо тонкими "пір'ям", перець - смужками.
5. Поки ми займалися овочами, м'ясо замаринувалося. Розігріваємо олію на сковороді, перемішуємо м'ясо в маринаді і викладаємо шматочки м'яса в розпечену олію партіями, потрібно, щоб шматочки можна було легко перевернути.
6. Смажимо буквально по півхвилини з кожного боку, виймаємо шумівкою. У такий спосіб посмажимо все м'ясо.
7. Відкладемо смажені шматочки м'яса убік, накриємо кришкою. Тепер приготуємо овочі. Спочатку викладемо в гарячу олію моркву.
8. Через хвилину додамо цибулю та перець.
9. Піджарюємо овочі 5 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Тим часом приготуємо соус. Томатну пасту, соєвий соус, оцет, натертий імбир та пропущений через часникодавку часник перемішаємо.
10. Змішати томатну пасту, часник, соєвий соус та імбир
11. Додамо цукор (можна використовувати мед).
12. Віллємо в соус 100 мл води, в якій розведемо 1 ст.л. крохмалю, перемішаємо і додамо соус до овочів на сковороду.
13. Доведемо до кипіння та викладемо в сковороду м'ясо, прогріємо ще 5 хвилин на слабкому вогні.
14. М'ясо у кисло-солодкому соусі готове! Посипте готову страву кунжутом та запрошуйте рідних до столу! М'ясо виходить дуже ніжним, соковитим! Томатно-соєвий соус та овочі надають страві неймовірного аромату та гармонійного смаку. Смачного!