Сто років знаю цей рецепт. І гадаю, що не я одна. Але, можливо, все-таки комусь цей рецепт якраз стане в нагоді. Декілька слів про переваги цього тортика. Він досить швидко готується. Для людей, у яких обмаль вільного часу (як у мене:), це просто знахідка. Його можна їсти практично відразу після приготування (це найбільше подобається моєму чоловікові). Важливо й те, що використовується доступний набір продуктів – знайдеться у холодильнику кожної господині. Ну і насичений шоколадний смак... А ще він дуже м'який, ніжний, загалом такий справжній Празький тортик. Так що – частуйтесь!
Інгредієнти:
Для коржів:
Сметана – 1 склянка,
Цукор - 1 склянка,
Згущене молоко - 0,5 банки,
Яйця – 3 шт.,
Какао – 3 ст.л.,
Борошно - 1,5-2 склянки,
Сода – 1 ч.л.
Для крему:
Вершкове масло - 250 г,
Згущене молоко - 0,5 банки,
Какао – 2-3 ст.л.
Глазур:
Какао – 2 ст.л.,
Молоко – 3 ст.л.,
Цукор - 0,5 склянки,
Вершкове масло - 1 ст.л.
Як приготувати "Празький торт"
1. Яйця збиваємо із цукром. Поступово додаємо і добре перемішуємо (дуже зручно міксером) згущене молоко, сметану, какао (краще перемішати ложкою, а то розлетиться по всій кухні), соду, гашену оцтом і борошно. Тісто має вийти, як на оладки. Я випікаю кілька коржів. Останнім часом беру півтори порції продуктів. Виходить 4 коржі (форма 24 см на 26 см). Випікати близько 25 хвилин при температурі 170 градусів,але все в залежності від вашої духовки.
2. Робимо крем. Збиваємо розм'якшене вершкове масло. Поступово додаємо згущене молоко та какао.
3. Збираємо торт. Обмазуємо коржі кремом (крім верхнього). Не забуваємо також про боки, щоб вони добре просочилися.
4. Робимо глазур. З'єднуємо цукор, какао та молоко. Постійно помішуємо, щоби не пригоріло. Коли розчиниться цукор, додаємо масло.
5. Верх і боки торта обмазую глазур'ю. Для кращого просочення поставте торт на кілька годин у холодильник. Смачного!
Альтернативний варіант приготування з Ютуб