Є такі рецепти, які завжди актуальні, а в класичному варіанті вони найсмачніші. На мій погляд, класичні біляші найсмачніші та найправильніші. Чому? Дивіться мій рецепт - і дізнаєтесь! Класичні біляші мають бути з отвором зверху. Це не тільки красиво та смачно, але й допоможе м'ясу добре просмажитися. Значить, такий біляш можна вважати "безпечним"! На перший погляд може здатися, що зліпити таку "квіточку" складно, але після другої спроби ви зрозумієте, як це легко! Отже, дивіться рецепт, як приготувати біляші класичні, спробуйте і поділіться враженнями!
Інгредієнти:
Борошно - 3-3,5 склянки
Вода - 1 Склянка
Рослинна олія - 3 ст. ложки (в тісто)
Сіль - 0,5 чайних ложки (в тісто)
Свіжі дріжджі - 20 Грам
Свинина - 250 Грам (жирна)
Яловичина - 250 Грам
Цибуля - 2 Штуки (середніх)
Вода - 100 Мілілітрів (у фарш)
Сіль, перець чорний мелений — на смак (у фарш)
Рафінована олія — 1 Стакан (для смаження)
Кількість порцій: 6-8
Як приготувати "Біляші класичні":
1. Підготуйте продукти для біляшів. Жирний шматочок свинини та шматочок яловичини перекрутіть на м'ясорубці з великою решіткою. Лука знадобиться одна величезна луковичка чи дві середні. Почнемо!
2. У теплій воді розчиніть сіль та свіжі дріжджі. Щоб дріжджі швидше "заграли", можна додати пару щіпок цукру. Влийте олію, всипте борошно і замісіть м'яке та пластичне тісто. Накрийте його серветкою та приберіть у тепле місце на 1 годину.
3. Поки тісто підходить, потрібно зробити фарш для біляшів. Очистіть цибулю, поріжте її максимально дрібно. До м'ясного фаршу додайте цибулю, сіль, перець чорний мелений і холодну воду. Добре перемішайте фарш. В кінці перемішування "вибийте" фарш (піднімайте і кидайте його в миску кілька разів), тоді він буде більш однорідним та соковитим.
4. Через годину осадіть тісто руками, розділіть на невеликі кульки розміром трохи більше волоського горіха.
5. Багато борошна використовувати не потрібно, просто змастіть руки маслом, щоб не тісто до них не прилипало. Приступаємо до ліплення. Кульку тіста пальцями розплющіть по столу. Покладіть столову ложку фаршу. Однією рукою візьміть край тіста, а другий подавайте тісто і прищипуйте його з краю, так рухайтеся по колу. У результаті у вас вийде по центру отвір, а по периметру складочки.
6. Добре розігрійте масло, зменште вогонь до мінімального. Викладайте біляші отвором униз і смажте довго до рум'яного кольору. Переверніть біляші та обсмажте з іншого боку. Кількості олії має бути багато, щоб біляші гарно просмажилися з усіх боків.
7. Готові біляші викладайте на серветку, щоб забрати зайвий жир. Потім перекладіть у велику тарілку і подайте до столу із глечиком молока! Смачного!
Альтернативний варіант приготування з Ютуб