Кожному чудово відомий торт "Медовик" - це задоволення, від якого не можуть відмовитися навіть люди, байдужі до солодкого. Торт "Медовик" - це класика кондитерської справи, один із найпопулярніших тортів. Зважаючи на свою величезну популярність, торт набув маси варіацій та інтерпретацій, різні кулінари готують його по-різному. Однак опублікований мною дуже простий рецепт торта "Медовик" - це класичний рецепт цього чудового торта. Рецепт перевірений часом, тому можете не сумніватися - буде смачно!
Інгредієнти:
Мед - 4 ст. ложки
Яйця - 3 штуки
Борошно - 4 склянки (520 г)
Цукор - 2 склянки (360 г)
Сода - 1 чайна ложка
Сметана - 800 грам.
Кількість порцій: 12.
Як приготувати Торт "Медовик":
1. Підготуємо інгредієнти. Беремо невелику мисочку, збиваємо у ній яйця з содою.
2. Беремо глибоку каструлю, кладемо туди мед та 1 склянку цукру. Ставимо на повільний вогонь. На повільному вогні, постійно помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Цукор на той час повинен повністю розчиниться у меді.
3. Коли суміш почне повільно кипіти, вводимо в каструлю суміш яєць із содою, приготовлену на самому початку. Швидко помішуючи ложкою, продовжуємо нагрівати суміш.
4. Коли суміш збільшиться в обсязі і стане схожою на піну, суміш знімаємо з вогню. У масу, що вийшла, невеликими порціями вводимо борошно. Ложкою замішуємо тісто (руками місити тісто для цього торта незручно). У вас має вийти щільне, в'язке тісто.
5. Тісто, що вийшло, розділяємо на 10 рівних частин, кожну з яких тонко розкочуємо. Робити це потрібно на присипаній мукою робочої поверхні. З розкочаних пластів тіста потрібно вирізати круглі коржі. Як контур можна використовувати відповідну по діаметру тарілку. Обрізки тіста не викидаємо – вони нам ще будуть потрібні. Взагалі, розкочувати це тісто потрібно швидко - воно дуже швидко твердне і втрачає еластичність.
6. Круглі коржі разом із обрізками ставимо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Випікаємо рівно 5 хвилин, після чого виймаємо із духовки. Коржі поки що відставляємо, а обрізки руками перетираємо у велику крихту.
7. Тепер потрібно приготувати крем. Сметану змішуємо зі склянкою цукру. Трохи збиваємо міксером до пишноти.
8. Формуємо торт. На велику плоску тарілку кладемо перший корж (бажано - найрівніший, адже він є підставою всієї конструкції) і щедро змащуємо його кремом. Таким нехитрим способом формуємо увесь торт, викладаючи коржі один на одного та промазуючи їх кремом.
9. Беремо половину крихт, які ми отримали з обрізків коржів, додаємо в них столову ложку крему. Перемішуємо. Вологою крихтою необхідно добре обліпити торт з усіх боків, надаючи йому акуратну форму, згладжуючи нерівності.
10. Частину крихт, що залишилися, потрібно подрібнити ще менше. Дрібними крихтами, що вийшли, обсипаємо торт по всій його поверхні. Відправляємо торт до холодильника хоча б на 5-6 годин, після чого "Медовик" буде готовий до вживання. Смачного!
Альтернативний варіант приготування з Ютуб