Хочу запропонувати вам спробувати незвичайну холодну закуску - "Паштет sз капусти". Готується він зі смаженою цибулею, яблуком та вареним яйцем. Отже, розповім вам, як приготувати паштет з капусти. Перше, на що хочу звернути увагу – консистенція паштету. Якщо ви любите густі паштети, то дуже добре віджимайте капусту від води та хліб від молока. Мені подобається ніжна консистенція, тому я віджала капусту, але хліб не дуже, молоко залишила. Ще можна скоротити кількість калорій у паштеті, зменшуючи кількість рослинної олії. Обсмажуйте цибулю до м'якості, а потім покладіть у паштет лише цибулю. Читайте детальніше рецепт нижче, спробуйте і поділіться враженнями!
Інгредієнти:
Капуста - 700 Грам
Яблуко велике - 1 Штука
Цибуля ріпчаста - 1 Штука
Яйце - 1 Штука
Білий хліб - 3 скибочки
Молоко - 100 Мілілітрів
Лимонний сік - за смаком
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Рослинна олія - 2-3 ст. ложок
Кількість порцій: 8
Як приготувати паштет з капусти?
1. Підготуйте продукти та почнемо! Капусту вимийте, зніміть верхнє листя. Яйце відваріть до готовності, остудіть.
2. Капусту поріжте крупно кубиками. Покладіть у киплячу воду і варіть до м'якості, у мене пішло 12-15 хвилин.
3. Капусту відкиньте на друшляк, остудіть, відіжміть руками від води.
4. У хліба зріжте скоринки, замочіть у молоці.
5. Цибулину очистіть, поріжте крупно, обсмажте на олії до м'якості.
6. У чашу комбайна складіть смажену цибулю, капусту, віджатий від молока хліб, яйце, очищене яблуко, лимонний сік, сіль, перець.
7. Подрібніть все, що потрібно до паштету. Замість блендера можна використовувати м'ясорубку.
8. Дайте постояти 10-15 хвилин, а потім спробуйте ще раз. Можливо, солі та кислоти може не вистачати. Закуска має бути гостро-кислою, тоді відкоригуйте на свій смак. Охолодіть, спробуйте! Смачного!