Сьогодні у мене дріжджовий пиріг із капустою. У рецепті я розповім, як приготувати дріжджове тісто, яке добре зберігається в холодильнику 1-2 дні, воно не перекисає і не псується. Пироги можна пекти з різних видів тіста, найшвидші – з готового листкового тіста, а найсмачніші – з домашнього дріжджового! Тісто я готую заздалегідь, увечері, щоб уранці без поспіху розпочати процес. Поки тісто відігрівається після холодильника, воно прокидається, підходить. А тим часом я встигаю приготувати начинку. Все збираю — і в піч! Дивіться мій рецепт!
Інгредієнти:
Капуста - 400 Грам
Морква - 1 Штука
Цибуля - 1 Штука
Болгарський перець - 1 Штука
Сіль, перець, прованські трави - за смаком
Рослинна олія - 3-4 ст. ложок
Дріжджове тісто - 300 Грам
Яйце - 0,5 Штуки (для змащування пирога)
Кількість порцій: 4
Як приготувати пиріг з капустою?
1. Підготуйте продукти для пирога. Тісто для пирога потрібно приготувати заздалегідь: у склянці теплої води (190 мл) розчиніть 15 г свіжих дріжджів, додайте щіпку солі та 0,5 ч.л цукру, 40 г розтопленого маргарину та 1 яйце. Перемішайте і всипте борошно (приблизно 3-4 склянки), тісто має бути липким, не крутим. Загорніть його в пакет, залиште на годину в теплі, потім заберіть на ніч у холодильник. Вранці воно готове, можна пекти пиріг!
2. Наріжте тонко капусту, цибулю, перець болгарський, натріть на тертці моркву.
3. На олії обсмажте спочатку цибулю і моркву, потім додайте капусту з солодким перцем і доведіть овочі до готовності. Сіль за смаком. Начинка для пирога готова. Дайте їй трохи охолонути.
4. Розділіть тісто на дві частини, одну зробіть трохи більше, розкотіть тонко і покладіть у форму для запікання. Зробіть борти. Розподіліть рівномірно начинку.
5. Накрийте другою половиною тіста пиріг, защипніть краї, змастіть яйцем і зробіть надрізи для виходу пари.
6. Надішліть пиріг в духовку на 35 хвилин, температура — 180 градусів. Пиріг готовий!
7. Остудіть його у формі повністю. Поріжте на порційні шматочки та подайте до столу зі сметаною. Смачного!
Альтернативний варіант приготування з Ютуб