Рійет іноді ріллет (фр. rillettes) - це різновид паштету з грубими помітними волокнами, зазвичай використовують як намазку до звичайного або тостового хліба. В Анжу страва rillaud була фірмовою, її подавали у формі пірамідки і накривали свинячим хвостом. Рієт з гордістю представляли шановним гостям. Згодом методику рієту поширили на м'ясо риби, диких птахів та зайців, а потім ще й на морепродукти: анчоуси, тунця та лосося. Незважаючи на те, що рибу не готують у жирі, її потім все одно змішують з ним для формування характерної пасти-намазки. Ніжна, гладка текстура є вирішальним показником гарного рієту. Отже, дивіться рецепт, я розповім, як приготувати смачний "Рієт зі скумбрії"!
Інгредієнти:
Скумбрія - 450 Грам (чиста вага, без голови та нутрощів)
Морква - 2 Штуки
Цибуля-шалот - 3 Штуки
Вино біле сухе - 50 Мілілітрів
Гірчиця - 1 ст. ложка
Сметана 20% - 2 ст. ложки
Лавровий лист - 1 Штука
Спеції - за смаком (чебрець, коріандр, естрагон, паприка).
Кількість порцій: 4
Як приготувати "Рієт зі скумбрії":
1. Підготуйте продукти. Рибку розморозьте за кімнатної температури. Відріжте голову, видаліть нутрощі, промийте.
2. Покладіть рибу в каструлю, туди відправте цибулю і моркву, лавровий лист, щіпку чебрецю, біле вино. Посоліть, поперчіть. Доведіть до кипіння, накрийте кришкою, зніміть із вогню та залиште на 15 хвилин.
3. Остудіть рибу, видаліть шкіру, кістки, розімніть рибку вилочкою. Бульйон процідіть, він ще знадобиться.
4. До риби додайте сметану, гірчицю, коріандр, паприку, сіль, перець чорний мелений, естрагон, дрібно порізану цибулю.
5. Розбавте рієт бульйоном до потрібної консистенції. Заберіть у холодильник на пару годин. Смачного!