Ви любите рибні пироги? Дуже? Тоді обов'язково загляньте в мій рецепт, я розповім, як приготувати смачнісенький пиріг з мойвою та кропом! Ніжне м'яке тісто, соковита рибна начинка - це варто спробувати! Якщо ви все зробите точно за рецептом, то у вас буде смачний рибний пиріг. Головне в таких пирогах – тісто, не додавайте борошна більше, ніж належить. Круте тісто погано піднімається і після випікання буде сухим та не повітряним. Беріть ті дріжджі, яким довіряєте, можете швидкодіючі замінити на прості свіжі. Змастіть пиріг збитим яйцем, щоб утворилася гарна глянсова скоринка. Якщо є кунжут, то посипте зверху, буде ще смачніше. Успіхів!
Інгредієнти:
Молоко – 200 Мілілітрів (тісто)
Яйце велике - 1 штука (тісто)
Вершкове масло - 30 Грам (тісто)
Олія - 2 ст. ложки (тісто)
Дріжджі швидкодіючі - 7 Грам (тісто)
Цукор - 1 столова ложка (тісто)
Сіль - 1 чайна ложка (тісто)
Борошно пшеничне - 2,5-3 Склянки (тісто)
Мойва - 800 Грам (начинка)
Цибуля ріпчаста - 2-3 Штук (начинка)
Кріп - 1 Пучок (начинка)
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Яйце - 1 Штука (для змащування пирога)
Вершкове масло - 50 Грам (додатково в начинку та для змащування пирога).
Кількість порцій: 8
Як приготувати "Пиріг з мойвою та кропом":
1. Підготуйте продукти та почнемо!
2. У тепле молоко (38-40 градусів) покладіть сіль, цукор, дріжджі, розтоплене вершкове масло, олію. Перемішайте.
3. Введіть яйце, частину борошна, перемішайте.
4. Частинами вводіть борошно, що залишилося, замішуйте тісто спочатку ложкою, потім домішайте на столі.
5. Не кладіть борошна більше, ніж потрібно: тісто має бути м'яким та повітряним. Покладіть його в миску, накрийте сухим рушником і залиште в теплі на годинку підходити. Я залишаю у прогрітій до 30-40 градусів духовці.
6. Тим часом, доки тісто підходить, потрібно приготувати начинку. Вимийте рибку, видаліть голови, хребти, плавники, нутрощі. Кріп дрібно порубайте. Цибулю почистіть, поріжте тонесенько, півкільцями.
7. Готове тісто розділіть на дві частини. Першу частину розкотіть не дуже тонко, покладіть у змащену форму, зайві краї обріжте. На тісто покладіть шар цибулі, потім шар риби, сіль-перець, кріп, знову цибуля, риба, кріп тощо.
8. Коли вся риба буде укладена, зверху покладіть тонкі скибочки вершкового масла.
9. З другої половини тіста зробіть верхівку та прикрасу для пирога. Я поклала два шари сіточки з тіста, по колу – плетені коси, у місці стику – квіточки.
10. Пиріг змастіть збитим яйцем. Випікайте за 180 градусів 40 хвилин.
11. Ще гарячий пиріг змастіть шматочком вершкового масла. Остудіть і пригощайтеся! Смачного!