Перловку не всі люблять, але якщо приготувати її з квасолею та беконом? Можна урізноманітнити шматочками запеченого гарбуза, ароматними спеціями... Від такої каші точно ніхто не відмовиться! Бажаєте дізнатися, як приготувати перлову кашу з квасолею, беконом та гарбузом? Тоді дивіться мій рецепт! Перловка, приготовлена таким способом, просто підкорить вас своїми ароматами, і це не дивно: бекон, часник, гарбуз, розмарин, чорний перець... Все це гармонійно та смачно! Спробуйте приготувати та здивувати своїх коханих та рідних.
Інгредієнти:
Крупа перлова - 200 Грам
Гарбуз - 300 Грам
Біла квасоля - 150 Грам
Бекон - 100 Грам
Морква - 1 Штука
Цибуля - 1 Штука
Зелень - за смаком (кріп або петрушка)
Часник - 3 зубчики
Курячий бульйон - 1 Літр
Вино червоне - 100 Мілілітрів (сухе)
Рослинна олія - 3 ст. ложки
Помідор - 1 штука
Лавровий лист - 1-2 штук
Розмарин - 0,5 Чайних ложки (сушений)
Перець чорний - за смаком (мелений)
Сіль - за смаком.
Кількість порцій: 4-5
Як приготувати "Перлова каша з квасолею, гарбузом і беконом"
1. Підготуйте продукти: вимийте та очистіть овочі. Почнемо!
2. Квасолю вимийте та переберіть. Покладіть її в каструлю із зубчиком часнику, лавровим листом, половинкою цибулини, помідором. Залийте чистою водою та варіть до м'якості, солити не потрібно. Наприкінці варіння видаліть овочі та лавровий лист.
3. Гарбуз очистіть від шкірки, обріжте волокнистий край. Поріжте невеликими шматочками і покладіть на пергамент, посипте шматочками часнику, розмарином, посоліть, поперчіть, полийте олією і запікайте в духовці до готовності.
4. В антипригарній каструлі обсмажте цибулю та моркву на олії. Можна додати селеру або цибулю. Посолити.
5. Додайте до овочів перлову крупу, часник, перемішайте. Влийте вино і дайте випаруватись рідині. Кришкою не накривати!
6. Після влийте курячий бульйон і варіть перловку до готовності.
7. Бекон обсмажте до готовності на сковороді, посоліть, поперчіть.
8. До готової перловки додайте шматочок тертого сиру і швидко перемішайте.
9. Додайте квасолю (їй потрібно охолонути в бульйоні, потім воду можна злити) і зелень, перемішайте. Розкладіть порційно перлову кашу, зверху — шматочки бекону та гарбуза. Подавайте до столу! Смачного!