Дуже смачна страва грузинської кухні з молодої квасолі. Квасоля в стручках відварюється і з'єднується зі смаженою цибулею, горіхами, аджикою та уцхо-сунелі. Смачно, ароматно, ситно та корисно! Спаржева квасоля дуже корисна та смачна, якщо її правильно приготувати. Недозрілі стручки-боби можна їсти лише після теплової обробки, оскільки глюкозид фазеолунатин, присутній у всіх частинах рослини, здатний викликати отруєння. Спаржева квасоля містить білок, вітаміни А, Е, С, багаті на кальцій, фосфор, залізо, цинк та інші мікроелементи. Спаржеву квасолю додають у супи, легкі салати, гарніри, омлет, тушковане м'ясо. Я розповім вам рецепт, як приготувати лобіо по-селянські.
Інгредієнти:
Квасоля спаржева - 400 грам (зелена, жовта)
Цибуля - 1 штука
Часник - 2 зубчики
Олія - 1 ст. ложка
Горіхи грецькі - 100 грам
Уцхо-сунелі - 1/2 чайних ложки
Аджика - 2 ст. ложки
Базилік - 1 пучок
Кінза - 1 пучок
Сіль - за смаком
Кількість порцій: 4
Як приготувати "Лобіо по-селянські"?
1. Підготуйте потрібні продукти. Квасоля промийте, видаліть жорсткі частини з обох боків.
2. Зелень вимийте, часник очистіть.
3. Квасолю залийте водою, доведіть до кипіння. На повільному вогні відваріть квасолю до м'якості протягом 10 хвилин. Відкиньте на друшляк, дайте стекти.
4. Цибулю, часник подрібніть. Обсмажте на розігрітій олії до м'якості. Додайте уцхо-сунелі, сіль та рубану зелень, аджику, подрібнені волоські горіхи, перемішайте.
5. З'єднайте з квасолею, посоліть до смаку і перемішайте. Смачного!