САЛО! З часничком та спеціями! Та з цибулькою, та під чарку. На чорному хлібі! Боїтеся за фігуру? Не бійтеся. У міру, наприклад, 20-30 г на день, сало фігурі не завадить, а навіть навпаки. Більше того, воно містить багато легкозасвоюваного селену, який підвищує імунітет. А я зараз навчу вас готувати просто дивовижне ароматне сало лише за 30 хвилин!
Інгредієнти:
Сало (свіже, сире, не менше 4-х сантиметрів товщини, бажано зі шкірою) – 500 г
Сіль - за смаком
Посипка 1:
Паприка солодка – 2 ст. л.
Сіль - 0,5 ст. л.
Часник – 3 зуб.
Перець чорний (свіжомелений) - 0,5 ч. л.
Олія - 3 ст. л.
Посипка 2:
Кріп - 10 г
Петрушка - 10 г
Часник – 3 зуб.
Сіль - 0,5 ст. л.
Як приготувати "Ароматне листкове сало":
1. Запорука успіху – правильно вибране сало. Це має бути не внутрішнє сало, а зовнішнє. Тому вибираємо зі шкіркою та товщиною не менше 4 см. Воно має бути свіжим. Щоб це визначити, просто стисніть пальцями. Воно має бути м'яким і почати плавитися від теплоти рук. Можна навіть спробувати його. Не бійтеся отруєння. Сира свинина не заражена гельмінтами (пардон за подробиці), бо вони в організмі тварини пересуваються судинами, а в салі судини відсутні. Саме тому для засолювання сала цілком вистачає 20 хвилин. Якщо вже зовсім боїтеся, можете витримати добу. Я спокійно їм вже через 20 хвилин і проблем немає!
2. Отже, сало вибрано, приступаємо. Готуємо першу посипку. Часник для першої та для другої суміші посипки дрібно рубаємо ножем з додаванням щіпки солі, щоб він дав сік. Ділимо на дві частини. З'єднуємо половину часнику, 2 ст. л. паприки, 0,5 ст. л. солі. Додаємо олію (вона дасть можливість спеціям розкритися) і свіжомелений чорний перець. Все добре перемішуємо.
3. Готуємо другу посипку. З зелені обриваємо листя і дрібно ріжемо. З'єднуємо зелень, часник, сіль. Все ретельно перемішуємо.
4. Надрізаємо сало з одного боку приблизно на 1 см від краю, не дорізаючи до кінця. Перевертаємо шматок і робимо надріз з іншого боку.
5. Знову складаємо шматок разом. Натираємо його з усіх боків сіллю.
6. Відкриваємо один надріз та намазуємо всередині першою посипкою. Перевертаємо, відкриваємо з іншого боку та намазуємо другою посипкою. Весь цей процес займає 10 хвилин.
7. Щільно замотуємо сало в харчову плівку та відправляємо на 20 хвилин у холодильник. Все, можна насолоджуватися! На чорному хлібці, та під чарку. Або без чарочки, тут вже як комусь хочеться! Для прихильників роздільного харчування і тих, хто сидить на дієті, замість хлібця можна взяти огірок. Смачного!
Альтернативний варіант приготування з Ютуб