Пісні пиріжки з картоплею, квашеною капустою та смаженою цибулею. Пишні, рум'яні, м'які. Це дуже смачно. Спробуйте! Давайте урізноманітнимо наш пісний стіл.
Інгредієнти:
Тісто:
Відвар (картопляний) - 300 мл
Борошно пшеничне - 500 г
Цукор – 3,5 ч. л.
Дріжджі (свіжі 17-20 г) - 20 г
Олія рослинна - 50 мл
Сіль – 1 ч. л.
Начинка:
Капуста квашена - 300 г
Картопля - 400 г
Цибуля ріпчаста - 300 г
Олія - 3 ст. л.
Паприка солодка – 1/2 ч. л.
Перець чорний мелений - за смаком
Як приготувати «Пиріжки з квашеною капустою та картоплею»?
1. Картоплю очистити, нарізати невеликими кубиками (щоб швидше зварилася), відварити до готовності. Наведено вагу сирого, неочищеного овоча. 300 мл картопляного відвару залишити для тіста, остудити. Картоплю розім'яти у пюре.
2. Квашену капусту тушкувати під кришкою до м'якості приблизно 20 хвилин на середнему вогні. Додати до сковороди трохи води, щоб капуста не підгоріла.
3. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями і обсмажити в олії до рум'яності. Цибулі можна покласти і більше!
4. Змішати товчену картоплю, тушковану квашену капусту, смажену цибулю. Приправити овочі паприкою та чорним меленим перцем. Спробувати на сіль та посолити, якщо потрібно. Зазвичай солі вистачає.
5. У 50 мл картопляного відвару розчинити цукор (0,5 ч. л) та дріжджі. Додати 50 г борошна, перемішати до однорідності і поставити опару, щоб підійшла, в тепло на 10-12 хвилин.
6. У відвар (250 мл), що залишився, влити опару, яка підійшла. Додати цукор (3 ч. л.) і всипати просіяне і змішане з сіллю борошно. Замісити тісто. Наприкінці замісу додати в тісто рослинне масло. Тісто виходить досить щільним, але пластичним та м'яким. Можливо, доведеться відкоригувати кількість муки індивідуально. (+ - 15-20 г) Затягнути чашу з тістом харчової плівкою і поставити в тепло на 40-45 хвилин для підходу.
7. Тісто, що підійшло, викласти на робочу поверхню, обім'яти, розділити на рівні частини. ( Приблизно по 50-55 г). З кожної частини сформувати кулю. Тісто дуже зручне в роботі, тому зазвичай борошна для підпилу не потрібно. У крайньому випадку можна злегка змастити руки та робочу поверхню олією.
8. Кожну заготовку з тіста розкачати у круглий шар. У середину викласти начинку. Начинки не шкодуємо! Зліпити краї тіста, сформувавши таким чином пиріжок.
9. Викласти пиріжки на лист, вистелений пекарським папером або силіконовим килимком, на невеликій відстані один від одного. Прикрити пиріжки тонким рушником або серветкою і поставити лист у тепло на 15-20 хвилин.
10. Пиріжки, що підійшли, змастити солодкою водою, або міцною чайною заваркою, або олією, або взагалі нічим не змащувати. Можна присипати пиріжки кунжутом або маком, або сумішшю прованських трав.
11. Випікати пиріжки в заздалегідь розігрітій до 180° духовці 15-17 хвилин. Завжди орієнтуйтесь на духовку.
12. Готові пиріжки викласти на решітку та трохи остудити.
Все готово! Смачного!