Хочу запропонувати рецепт приготування оригінального святкового торта у вигляді черепахи. Неймовірно смачний торт із легкого печива з ніжним кремом прикрасить будь-який святковий стіл. Обов'язково спробуйте! Торт «Черепаха» - популярний кондитерський шедевр, який може приготувати кожна господиня. А збирати та прикрашати торт можна разом із дітьми – для них це буде справжня розвага і насолода! Прикрасити торт «Черепаха» можна й іншими способами, не лише за рецептом – все залежить від вашої фантазії. Якщо чесно, я думала, що приготувати такий торт дуже складно і довго, але на мій найбільший подив, на основний етап у мене пішло не більше 40 хвилин, звичайно, ще 2 години потрібно почекати, щоб торт трохи просочився. Але це того варте! Далі читайте мій докладний рецепт, як приготувати торт «Черепаха».
Інгредієнти:
Яйця - 6 штук
Цукор - 1,5 склянки
Какао - 2 ст. ложки
Сода - 1 чайна ложка
Борошно - 2,5-3 склянки
Сметана - 400 Грам
Вершкове масло - 100 Грам
Згущене молоко варене — 200 Грам
Шоколад (шоколадна глазур) - 100 Грам
Кількість порцій: 4
Як приготувати "Торт "Черепаха""?
1. Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Яйця збийте із цукром, як на бісквіт, до пишної піни. На це піде приблизно 8-10 хвилин. Яєчна маса готова. Всипте в неї соду або розпушувач, перемішайте. Додайте какао і спочатку 1 склянку борошна, збийте міксером.
2. Потім всипте борошно, що залишилося, і знову збийте міксером. В оригінальному рецепті борошна менше, але випробувавши один раз, я зрозуміла, що потрібно додати трошки більше борошна, тоді тісто стане густішим, не розпливатиметься по деку, і коржики вийдуть більш рівними.
3. Викладіть тісто ложкою на лист, застелений пергаментом. Випікайте у попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 10 хвилин.
4. Тим часом приготуємо крем. Змішайте сметану, варене згущене молоко і розм'якшене вершкове масло. Збивайте міксером на великій швидкості, поки все не перетвориться на однорідну гладку масу. Крем готовий!
5. Готові коржики вийміть із духовки та остудіть. Потім відкладіть убік 5 коржиків, а решту вмочіть у крем і викладіть на блюдо у формі гірки.
6. З залишених коржиків зробіть голову, лапи, хвіст. Шоколадом або глазур'ю намалюйте очі і рот. Залишками крему залийте торт, прикрасьте шоколадною глазур'ю.
7. Торт готовий, тепер йому потрібно просочитися. Залиште його в холодильнику на 2-4 години. Приємного чаювання! Смачного!
Альтернативний варіант приготування з Ютуб