Гарне та святкове блюдо до новорічного столу. Якщо немає прямокутної форми, можна замінити її будь-якою круглою або овальною, террін може бути квадратним. Як приготувати террин зі свинячої рульки, ви дізнаєтесь, прочитавши мій рецепт. Складного нічого немає, але процес довгий. Потрібне тривале варіння та охолодження, щоб Террін тримав форму і привабливо виглядав у розрізі. В'ялені помідори можна покласти половинками або порізати на дрібніші шматочки. В'ялю я помідори сама, і вони чудово зберігаються на протязі року.
Інгредієнти:
Свиняча рулька - 1,5 кілограма
Цибуля - 1 штука
Морква - 1 штука
Часник - 1-3 зубчика
Перець горошком - 5-6 штук
Лавровий лист - 2 штуки
Каперси мариновані - 1 ст. ложка
Помідори в'ялені в олії – 7-10 штук
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Желатин - 1 ст. ложка (на 400 г бульйону).
Кількість порцій: 4
Як приготувати "Террін зі свинячої рульки з каперсами та в'яленими томатами"?
1. Отже, для варіння знадобиться сама рулька, цибуля, морква та спеції. Ретельно ножем почистіть рульку під водою. Обов'язково зріжте те, що відчистити неможливо. Залийте холодною водою і проваріть 15 хвилин.
2. Воду злийте, помийте каструлю, рульку. Залийте м'ясо чистою холодною водою, рулька повинна бути повністю покрита водою. Доведіть до кипіння, зменште вогонь до мінімального та варіть 2 години.
3. Потім покладіть моркву, цибулю, часник, спеції та сіль. Варіть ще 1 годину.
4. Остудіть м'ясо.
5. Моркву можна додавати до террину, а можна і без неї. Підготуйте каперси та томати для складання террину, форму, харчову плівку.
6. Обережно зніміть із рульки шкіру. М'ясо дрібно наріжте. Додайте каперси, в'ялені томати, моркву, сіль та спеції за бажанням.
7. Форму застелите харчовою плівкою або пакетом, покладіть шкіру. Я трохи поперчила.
8. Утрамбуйте м'ясо.
9. Розведіть у гарячому бульйоні желатин або агар-агар, залийте террін. Відправте в холодильник на 5-6 годин, краще на ніч. Террін готовий, звільніть його від плівки та поріжте шматочками. Прикрашайте зеленню, томатами та каперсами. Смачного!