Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати надзвичайно смачний "Фасолевий паштет" та ароматні гострі крекери на основі томатної пасти з аджикою. Все буде дуже смачно, пікантно, заходьте! Час на приготування паштету та крекерів - 1 година, але це без урахування замочування та варіння квасолі. Так як аджику я використовувала домашню і дуже гостру, то крекери вийшли пікантними, досить гострими. Якщо у вас немає домашньої закатки з аджики, можна покласти суху аджику, вона продається в супермаркетах, або просто додати у томатну пасту червоного меленого перцю чилі. Успіхів!
Інгредієнти:
Квасоля - 300 грам
Цибуля ріпчаста - 1 штука (велика)
Соєвий соус - 1 ст. ложка
Олія - 1 ст. ложка
Цукор - 1 чайна ложка
Бальзамічний оцет - 1 ст. ложка
Вершки 20% - 30-40 мілілітрів
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Борошно пшеничне - 180 грам (крекери)
Томатна паста - 1 чайна ложка (крекери)
Аджика гостра - 1 ст. ложка (крекери)
Вода - 9 ст. ложок (крекери)
Рослинна олія - 30 мілілітрів (крекери)
Часник - 1-2 зубчиків (крекери)
Базилік сушений - 1 чайна ложка (крекери)
Сіль, перець чорний мелений - за смаком (крекери).
Кількість порцій: 30
Як приготувати "Фасольовий паштет на крекерах"?
1. Отже, спочатку потрібно підготувати квасолю. Для цього промийте квасолю, переберіть, залийте чистою водою та залиште на 2-3 години. Через цей час воду злийте повністю, промийте квасолю, залийте свіжою водою та варіть до готовності, можна навіть трохи розварити квасолю. Наприкінці варіння посоліть.
2. Поріжте велику цибулину півкільцями, притрусіть цукром, обсмажте на олії.
3. Дочекайтеся, поки цибуля карамелізується, влийте соєвий соус, бальзамічний оцет, перемішайте і зніміть з вогню через півхвилини.
4. До квасолі додайте вершки, цибулю, зелень, сіль, перець.
5. Подрібніть масу за допомогою занурювального або стаціонарного блендера, як вам зручно. Готовий паштет поставте у холодильник.
6. Тепер приготуйте тісто для крекерів. Для цього рослинне масло з'єднайте з томатною пастою, аджикою, рубаним часником, базиліком. Сіль та чорний мелений перець додайте за смаком, я поклала всього пару щіпок.
7. Влийте воду, перемішайте.
8. Просійте борошно, зробіть у центрі поглиблення, перелийте у борошно томатну масу. Замісіть тісто.
9. Тісто повинно вийти щільне, але пластичне та дуже ароматне. Оберніть його плівкою та приберіть на 30 хвилин у холодильник.
10. Далі тонко розкотіть тісто, приблизно 5 мм завтовшки, вирубкою для печива або склянкою видавіть крекери. Покладіть їх на пергамент, випікайте за 180 градусів хвилин 15.
11. Готово! У мене вийшло 30 крекерів.
12. Фасольовий паштет перекладіть у кондитерський мішок, поставте насадку з великим отвором, відсадіть паштет на крекери. Прикрасьте насінням кунжуту або зернами граната, зеленню. Смачного!