У кожної господині є свій улюблений рецепт "Наполеона". Я, наприклад, віддаю перевагу класичному варіанту. Часу витратити потрібно чимало, але ж результат того вартий! Дивіться класичний рецепт! Загляньте в рецепт і ви дізнаєтесь, як приготувати торт "Наполеон" класичний із домашнього тіста. Домашнє тісто приготувати дуже легко, воно приємне та пластичне, легко піддається розкочуванню. Коржі для "Наполеона" не повинні бути товщі 1 мм, тоді торт після просочення буде найніжнішим! Всі подробиці в рецепті, тож удачі!
Інгредієнти:
Маргарін - 400 грам (тісто)
Яйце - 1 штука (тісто)
Борошно - 700 грам (тісто)
Крижана вода - 150 мілілітрів (тісто)
Сіль - 1 щіпка (тісто)
Молоко - 1 літр (крем)
Цукор - 1,5 склянки (крем)
Яйце - 2 штуки (крем)
Борошно - 3 ст. ложки (крем)
Вершкове масло - 200 грам (крем)
Ванільний цукор - 5 грам (крем).
Кількість порцій: 8.
Як приготувати "Торт "Наполеон" класичний (з домашнього тіста)":
1. Підготуйте інгредієнти згідно зі списком для коржів та крему. Вершкове масло залиште на столі, нехай постоїть, воно має бути кімнатної температури. Почнемо!
2. У чашу подрібнювача всипте просіяне борошно, покладіть щіпку солі і маргарин. Якщо немає подрібнювача, то висипайте муку прямо на стіл, зверху покладіть кубики маргарину і ножом рубайте, поки не вийде дрібна крихта. Комбайном це легко робиться на 1-2 хвилини.
3. Яйце змішайте з крижаною водою, добре розбовтайте їх вилочкою. У глибокий посуд (або просто на стіл) всипте крихти. Зробіть по центру заглиблення та влийте воду з яйцем.
4. Замісити тісто. Коли тісто буде відмінно збиратися в кому та не буде липнути до рук, розділіть його на 12 частин.
5. Відріжте два квадрати пергаменту. Коржі готуються дуже швидко. Розігрійте духовку до максимуму. Кожну грудочку тіста розкатуйте максимально тонко, товщина не більше 1 мм. За допомогою тарілки або кришки з ручкою ножом відріжте рівне коло тіста. Поставте в такому вигляді в духовку та випікайте кожен корж по 3-5 хвилин.
6. Готовий корж покладіть на плоску тарілку остигати, а залишки тіста покладіть у подрібнювач, він буде потрібен для обсипання торта. Коржі готові. Залишіть їх остигати, перейдемо до варіння крему.
7. У тарі для міксера з'єднайте борошно, ванільний та звичайний цукор та яйця. Поєднайте інгредієнти, вливаючи невеликими порціями молоко. Маса повинна вийти однорідною, без грудочок. Поставте молоко на повільний вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Коли крем стане густим, відразу зніміть з вогню. Варити не треба!
8. Покладіть в крем масло кімнатної температури і збийте крем міксером. Остудіть!
9. Тісто для обсипання складіть у подрібнювач, увімкніть на пару секунд. Крихітка готова!
10. Приступайте до збирання тортика. Плоске блюдо застелите двома шматочками пергаменту. Покладіть перший корж, змастіть його 2-3 столовими ложками крему. Приблизно неповну склянку крему відкладіть окремо, вона знадобиться для змащування боків тортика. І продовжуйте так до останнього коржа. Його теж змастіть добре кремом і віднесіть торт для просочення в холодильник на 10 годин.
11. За цей час коржі осядуть. Деякі господині кладуть на останній корж гніт, щоб вирівняти коржі, але тоді не варто сильно промазувати верхній корж кремом. Через 10 годин змастіть боки та ще раз верхівку тортика кремом, оновіть верх, змастіть його ще раз. І обсипте крихтами боки, потім верх.
12. Коли весь торт буде обсипаний, потягніть пергамент у різні боки, так торт залишиться на тарілці, а два шматочки пергаменту з крихтами у вас в руках. Все чисто та красиво! Смачного!