В даному рецепті ставиться і успішно вирішується завдання - як приготувати шашлик зі свинини в духовці набагато смачніше, ніж на вугіллі. Я знаю, що це можливо і тепер розповім, що для цього потрібно. Для приготування такої смачної та апетитної страви не потрібно дуже багато інгредієнтів. По суті, для шашлику можна використовувати не лише свинину, а й баранину та птицю. Яловичина, на мій погляд, не дуже підходить (але це вже справа смаку). Бо скільки разів не пробувала, найсмачніше виходить молода свинина - приготовлений з неї шашлик у духовці виходить ідеально соковитим, м'яким та ніжним. Найкраще шашлик зі свинини в духовці поєднується зі свіжими овочами, томатним соусом та червоним сухим вином. Бажаю удачі!
Інгредієнти:
Свинина - 1 кілограм
Цибуля - 3 штуки (2 - для м'яса, 1 - в підливу)
Лимон - 1 штука (половинка для м'яса, половина для підливки)
Зелень - 1 штука (пучок)
Сало - 200 грам
Лук-порей - 1 штука (пучок)
Сіль, перець, приправи - за смаком.
Кількість порцій: 4
Як приготувати "Шашлик зі свинини в духовці"?
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. М'ясо слід добре помити, просушити та очистити від усіляких плівочок, жил та сухожилля.
2. Нарізаємо шматочки м'яса одного невеликого розміру. Сало нарізаємо дрібно. Сала за кількістю шматочків має бути приблизно стільки ж, як і м'яса.
3. Шматочки м'яса та сала складаємо в одну миску і до них додаємо на середній тертці натерту цибулю (2 шт). Перемішуємо. Потім солимо, перчимо та додаємо улюблені приправи, серед яких можуть бути: коріандр, куркума, зіра. Вижимаємо сік лимона і додаємо трохи оцту.
4. Накриваємо кришкою або плівкою і залишаємо маринуватися близько години (не менше).
5. Після того, як м'ясо замаринувалося, шматочки нещільно нанизуємо на бамбукові шпажки. Чергуємо: шматочок м'яса, шматочок сала, шматочок м'яса. Закінчити треба шматочком сала.
6. На деко розстилаємо кілька шарів фольги, блискучою поверхнею вгору, викладаємо пару шматочків сала.
7. У розігріту до 250 градусів духовку на нижній ярус ставимо лист з фольгою, на верхній ярус ставимо решітку, куди викладаємо наші шашлички. Верхня сторона шашлику запікатимемося інтенсивніше, тому шашлик потрібно буде пару раз перевернути.
8. Незабаром сало має дати димок. Це стане сигналом, що шашлик настав час діставати.
9. Поки м'ясо готується, приготуємо дуже смачну "підливку" до шашлику. Для цього тонкими півкільцями наріжемо цибулю. Потім дрібно наріжемо зелень. Додамо до них приправи, трохи оцту та сік лимона. Потім викладаємо "підливку" на готовий шашлик і подаємо до столу. Смачного!
Альтернативний варіант приготування з Ютуб