Ще одна дуже смачна та ситна заготовочка на зиму - перловка з великою кількістю свіжих овочів. Все виходить смачно, соковито, обов'язково спробуйте! Для цього знадобляться свіжі овочі, перловка, сіль-цукор, олія та оцет. Підготовлені овочі та крупу варіть разом, наприкінці влийте оцет і закатайте баночки. Якщо використовується кришки "твіст офф", що закручуються, то баночки перевертати не потрібно, кришки таким чином підтягнуться в міру остигання баночок. Дивіться докладний рецепт страви, яка ще й допоможе взимку швидко зварити смачний розсольник!

Інгредієнти:

Перлівка - 250 грам
Огірок свіжий - 1 кг
Помідор - 750 грам
Цибуля ріпчаста - 450 грам
Морква - 450 грам
Рослинна олія - ​​60 мілілітрів
Оцет 9% столовий - 60 мілілітрів
Цукор - 2 ст. ложки
Сіль - 1 ст. ложка
Вода - 250 мілілітрів

Кількість порцій: 10

Як приготувати "Перловку з овочами на зиму"?

1. Підготуйте продукти та приступимо!
2. Промийте крупу, воду міняйте до прозорої. Потім залийте чистою порцією води та залиште на 15 хвилин.
3. Тим часом почістіть моркву та натріть її на великій тертці.
4. Очистіть цибулю, дрібно поріжте.
5. Огірки вимийте, зріжте попки та поріжте брусочками.
6. Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку. Поріжте на 4 частини та подрібніть за допомогою блендера або м'ясорубки.
7. У каструлі з'єднайте всі інгредієнти, крім оцту. Перемішайте і варіть 40 хвилин після закипання, під кришкою. Періодично перемішуйте.
8. У готову гарячу кашу влийте оцет, перемішайте.
9. Підготуйте стерильні баночки та кришки, розкладіть перловку з овочами та закрутіть банки. Остудіть та приберіть у прохолодне місце для зберігання. Відтепер розсольник взимку буде готовий в рази скоріше! Смачного!

Пропонуємо / Заготівля

Prev Next

Грибне рагу на зиму

Зараз саме час заготовити на зиму грибочки, восени вони коштують значно дешевше, ніж узимку. Тому пильно придивіться до мого рецепту грибного рагу. Просто, але смачно, сім'я щороку із задоволенням їсть...

Компот із вишні на зиму

Компоти із вишні - мої улюблені, щороку я закочую не менше 60 літрів вишневого компоту, а до нового сезону не залишається жодної банки. Сьогодні я пропоную і вам почати закочувати...

Солоні опеньки в бочці

Соління грибів у бочці – це дуже старовинний спосіб, але досить ефективний та цікавий. Грибочки виходять хрусткими, красивими та смачними. Такі не загубляться на будь-якому столі! Презентую класичний рецепт приготування...

Вишукані крученики із сала

Просто та смачно, а на вигляд – дорого та вишукано! Ще один неймовірно простий і при цьому завжди ефектний варіант засолювання сала. За постать не бійтеся, якщо знати міру. У...

Абрикосове варення "Королівське"

Ароматне варення гарного сонячного кольору з цілими абрикосами та ядерцями всередині. Таким виходить королівське абрикосове варення. А зробити всю цю красу не так вже й складно. Ділюсь рецептом! Абрикоси для...

Варення з ківі

Моє кулінарне кредо - прості та дешеві інгредієнти, мінімум грошовиих витрат та максимум результату. Варення з ківі – саме така страва, коли інгредієнти – дуже прості та недорогі, а результат...

Сало, запечене у фользі

Ну, хто не любить сало? А так як в мені тече українська кров, то й тягне до цього продукту як магнітом! Отже, запікаємо сало в духовці. Виходить смачне як гарячим...

Баклажани на зиму

Проста, але дуже смачна консервація з баклажанів на зиму. Баклажани на зиму – пікантний та оригінальний вид заготовок. Консервування баклажанів стає актуальним наприкінці літа, коли баклажанів стає багато і вони...

Баклажани по-херсонськи

Баклажани по-херсонськи, приготовлені в домашніх умовах, стануть відмінним доповненням до страв з м'яса, макаронних виробів, картоплі або круп. Обов'язково спробуйте зробити таку закатку на зиму в розпал сезону овочів. Дуже...

Солодкі консервовані кабачки на зиму

Солодкі консервовані кабачки виходять дуже схожими на ананаси завдяки варінню в ананасовому соку. Вони просочуються неймовірним ароматом ананасу і виходить дуже смачно! Тож розповідаю, як приготувати "Кабачок, як ананас" на...

Хріновина на зиму

Хреновина відноситься до холодної гострої приправи на основі свіжих томатів, кореня хрону та часнику. У моєму рецепті на 150 грам очищеного кореня хрону потрібно приблизно 1 кілограм помідорів. Якщо ви...

Капуста маринована шматками

Маринування – швидкий спосіб отримати смачну та корисну закуску з капусти, яка чудово підійде навіть для святкового застілля. Пропоную замаринувати капусту великими шматками. Для швидкого маринування можна використовувати не тільки...

Лечо з морквою та перцем

Хочу запропонувати приготувати лечо з морквою та перцем. Це дуже легка у виконанні страва яку можна подати охолодженою на вечерю або закатати в баночки і зберігати всю зиму до потрібного...

Аджика абхазька

Домашню аджику я завжди готувала за своїм перевіреним рецептом доти, поки не спробувала справжню абхазьку аджику з пекучого перцю, із пряною кінзою та зеленню. Справжню аджику готують на основі пекучого...

Ікра кабачкова з перцем та помідорами

Коли сезон молодих кабачків у самому розпалі, кожна господиня просто зобов'язана приготувати щось смачненьке з цими чудовими овочами. Обов'язково скуштуйте мій рецепт кабачкової ікри з перцем. У нашій сім'ї всі...

Сало у банці з часником

Якщо ви один раз спробуєте засолити сало за цим рецептом, то потім готуватимете так постійно! Ідеальний засол сала. Дуже смачно! Інгредієнти: Сало (на 1 л банку) – 600 гСіль – 1,5 ч...

Огірки на зиму без закатки

Похрумтіти солоними огірками до душі багатьом майбутнім матусям. Я розкажу вам, як приготувати хрумкі солоні огірочки на зиму швидко і легко. Упевнена, мій рецепт припаде до смаку всім. Не вмієте...

Кабачкова ікра з часником

Кабачкова ікра – одна з улюблених літніх заготовок у нашій родині. Таку ікру люблять і дорослі, і діти. Подавати її можна до будь-яких страв: і до м'яса, і до каш...

Ікра з кабачків

Упевнена, що кожен може приготувати таку кабачкову ікру вдома. Виходить вона дуже смачною, ароматною та корисною. З шматочком свіжого хліба, грінками або тостом просто чудово. Весь процес приготування розписаний і...

Засолювання опеньків гарячим способом

У грибний сезон хочеться зробити багато смачних та різноманітних засолок. Коли маринованих грибів зроблено багато, тоді й можна скористатися засолюванням. Я віддаю перевагу гарячому способу. На мій погляд, такий спосіб...

Мариновані гливи за добу

Швидкий і простий рецепт маринованих глив за добу - реальна можливість якісно, ​​просто і швидко зробити заготівлю на зиму. Та ще й таку смачну, ви лише спробуйте! Упевнена, всім любителям...

Сало в розсолі

Мій чоловік дуже любить сало. А я знайшла оптимальний для себе спосіб його засолювання. Заходьте, дивіться. Думаю, багато хто любить сало, особливо, якщо воно приготовлене дуже смачно. Хочу запропонувати вам...

Джем із вишні без кісточок на зиму

Такий джем добре зберігається кілька років завдяки тому, що з вишень видалені кісточки. Він густий, солодкий, буде в нагоді для чаювання або як начинка в пиріг або печиво! Є два...

Салат із помідорів з цибулею на зиму

Простий у приготуванні салат із помідорів та цибулі готується способом стерилізації. Відмінно зберігається як у прохолодному погребі, так і у звичайній коморі в квартирі. Відкрийте баночку і все, наш салат...

Сливовий компот

Смачний, ароматний, у міру кисло-солодкий компот із слив – чудова консервація на зиму. Його можна пити просто так або доповнити їм вашу вечерю, ще можна зварити із нього кисіль. Як...

Квасоля під червоним соусом на зиму

Може, пам'ятаєте, в одному з оповідань у Золя учні коледжу підняли бунт проти тріски під червоним соусом і квасолі під білим соусом? У результаті їм стали подавати тріску під білим...

Салат кабачково-буряковий на зиму

Досить простий у приготуванні, дуже смачний. До того ж ще й дуже корисний. Та й потрібні продукти завжди є під руками. Перший рік закотила кілька баночок, так вони відлетіли ще...

Консервовані помідори з буряком

А ви намагалися консервувати помідори з буряком? Якщо ні, то обов'язково спробуйте, помідори в процесі маринування набувають бурякового смаку і кольору. Дуже незвична закуска! Щоб заготовити на зиму помідори з...

Перловка з овочами на зиму

Ще одна дуже смачна та ситна заготовочка на зиму - перловка з великою кількістю свіжих овочів. Все виходить смачно, соковито, обов'язково спробуйте! Для цього знадобляться свіжі овочі, перловка, сіль-цукор, олія...

Варення з яблук та горобини

Чорноплідна горобина або аронія – дуже корисна та смачна ягода. Варення з аронії відрізняється досить терпким смаком. Для соковитості до неї добре було б додати кисло-солодке яблуко. Ідеальне поєднання! Як...

Квашені баклажани з морквою

Мій чоловік дуже любить баклажани, а я намагаюся шукати всі нові рецепти за їх участю, щоб було смачно та корисно. Ось один із традиційних рецептів - як приготувати квашені баклажани...

Борщ консервований

Дорогі наші дбайливі матусі та свекрухи! Якщо ви переживаєте за своїх дітей, яким завжди нема коли приготувати і поїсти першого, зробіть для них на зиму цю чарівну заготовку для борщу...

Малосольні огірочки за бабусиним рецептом

Ніжні та соковиті малосольні огірки у вас вийдуть такими ж, як у досвідчених бабусь, адже ви приготуєте соління за їх рецептом. Зберігати пряну закуску можна на холоді протягом 3-4 місяців...

Повидло з "Антонівки" на зиму

Кожен сезон починаються чергові заготівки фруктів. І я пропоную рецепт повидла з "Антонівки". Найпоширеніший, найвідоміший і найсмачніший сорт яблук. А сам рецепт простий. Беріть на замітку! Про існування "Антонівки" знають...

Квашена капуста з журавлиною

Улюбленка мільйонів, хрумка, соковита і дуже смачна квашена капуста з журавлиною в домашніх умовах - чудовий варіант закуски. Побалуйте себе смачною та корисною капусточкою! Цей рецепт приготування квашеної капусти з...

Перець по-Одеськи

Заготівля виходить "2 в 1": смачний і перець, і томатна заливка. Перець можна подавати до будь-якого гарніру, а томатну заливку - для приготування соусів або заправки в борщ. Готуємо без...

Огірки у виноградному листі

Дуже цікавий спосіб соління огірків. Вони виходять дуже красиві, зберігають свій колір і набувають дуже оригінального смаку. Виходить два в одному - чудові солоні огірочки та листя винограду, готові до...

Гострий салат із баклажанів на зиму

З баклажанів виходять чудові заготівлі на зиму, і вони найчастіше розходяться першими. Рецепт, який пропоную вам я, є соковитим салатом із баклажанів з пікантним смаком. Я думаю, ви вже чули...

Малинове варення без варіння на зиму

Кожна мати намагається для свого малюка зберегти "вітамінки" літа. І я не виняток, сьогодні хочу поділитись простим рецептом, як приготувати малинове варення без варіння на зиму! Малинове варення не дарма...

Сало-підчеревка оригінального засолювання

Є у мене два улюблені способи засолювання сала. Але вони все більше підходять для товстого сала без прошарків м'яса, або щоб було зовсім небагато м'яса. А тут мені презентували цілий...

Конфітюр "Сонячна диня"

Ви купили ароматну диню, але вона трохи недостигла чи не солодка? Не біда! Розповім вам, як приготувати конфітюр "Сонячна диня". Конфітюр виходить сонячним, ароматним, з легкою кислинкою лимона. Готується конфітюр...

Бурштиново-рубінове желе з ягід стиглої горобини

А ви вже куштували запашне, бурштиново-рубінове желе з ягід стиглої горобини? Якщо ні, тоді дивіться мій рецепт, я розповім, як приготувати "Бурштиново-рубинове желе з ягід стиглої горобини"! У вересні збирають...

Солоне сало з прошарком м'яса

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом смачного солоного сала. Раніше я не надавала особливого значення засолюванню сала, навіть не підозрювала, що сало можна солити по-різному. Виявляється, є безліч рецептів для...

Смачні та ароматні гливи в домашніх умовах

Чим хороші гливи - солити їх можна будь-якої пори року, і чудова закуска або доповнення до відвареної картоплі на вашому столі не переведеться. Рецепт дуже простий, а гриби виходять чудовими...

Варення з кульбаб

А ви куштували варення з кульбаб? Ні? Дуже дарма, адже воно ароматне, солодке та смачне! До того ж це варення добре зберігається, взимку можна використовувати у випічку або до чаю...

Останні надходження / Заготівля

Prev Next

Компот із вишні на зиму

Компоти із вишні - мої улюблені, щороку я закочую не менше 60 літрів вишневого компоту, а до нового сезону не залишається жодної банки. Сьогодні я пропоную і вам почати закочувати...

Борщ консервований

Дорогі наші дбайливі матусі та свекрухи! Якщо ви переживаєте за своїх дітей, яким завжди нема коли приготувати і поїсти першого, зробіть для них на зиму цю чарівну заготовку для борщу...

Огірки у виноградному листі

Дуже цікавий спосіб соління огірків. Вони виходять дуже красиві, зберігають свій колір і набувають дуже оригінального смаку. Виходить два в одному - чудові солоні огірочки та листя винограду, готові до...

Сало в розсолі

Мій чоловік дуже любить сало. А я знайшла оптимальний для себе спосіб його засолювання. Заходьте, дивіться. Думаю, багато хто любить сало, особливо, якщо воно приготовлене дуже смачно. Хочу запропонувати вам...

Салат кабачково-буряковий на зиму

Досить простий у приготуванні, дуже смачний. До того ж ще й дуже корисний. Та й потрібні продукти завжди є під руками. Перший рік закотила кілька баночок, так вони відлетіли ще...

Солоне сало з прошарком м'яса

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом смачного солоного сала. Раніше я не надавала особливого значення засолюванню сала, навіть не підозрювала, що сало можна солити по-різному. Виявляється, є безліч рецептів для...

Квасоля під червоним соусом на зиму

Може, пам'ятаєте, в одному з оповідань у Золя учні коледжу підняли бунт проти тріски під червоним соусом і квасолі під білим соусом? У результаті їм стали подавати тріску під білим...

Сало, запечене у фользі

Ну, хто не любить сало? А так як в мені тече українська кров, то й тягне до цього продукту як магнітом! Отже, запікаємо сало в духовці. Виходить смачне як гарячим...

Вишукані крученики із сала

Просто та смачно, а на вигляд – дорого та вишукано! Ще один неймовірно простий і при цьому завжди ефектний варіант засолювання сала. За постать не бійтеся, якщо знати міру. У...

Солоні опеньки в бочці

Соління грибів у бочці – це дуже старовинний спосіб, але досить ефективний та цікавий. Грибочки виходять хрусткими, красивими та смачними. Такі не загубляться на будь-якому столі! Презентую класичний рецепт приготування...

Засолювання опеньків гарячим способом

У грибний сезон хочеться зробити багато смачних та різноманітних засолок. Коли маринованих грибів зроблено багато, тоді й можна скористатися засолюванням. Я віддаю перевагу гарячому способу. На мій погляд, такий спосіб...

Квашені баклажани з морквою

Мій чоловік дуже любить баклажани, а я намагаюся шукати всі нові рецепти за їх участю, щоб було смачно та корисно. Ось один із традиційних рецептів - як приготувати квашені баклажани...

Смачні та ароматні гливи в домашніх умовах

Чим хороші гливи - солити їх можна будь-якої пори року, і чудова закуска або доповнення до відвареної картоплі на вашому столі не переведеться. Рецепт дуже простий, а гриби виходять чудовими...

Мариновані гливи за добу

Швидкий і простий рецепт маринованих глив за добу - реальна можливість якісно, ​​просто і швидко зробити заготівлю на зиму. Та ще й таку смачну, ви лише спробуйте! Упевнена, всім любителям...

Кабачкова ікра з часником

Кабачкова ікра – одна з улюблених літніх заготовок у нашій родині. Таку ікру люблять і дорослі, і діти. Подавати її можна до будь-яких страв: і до м'яса, і до каш...

Гострий салат із баклажанів на зиму

З баклажанів виходять чудові заготівлі на зиму, і вони найчастіше розходяться першими. Рецепт, який пропоную вам я, є соковитим салатом із баклажанів з пікантним смаком. Я думаю, ви вже чули...

Перловка з овочами на зиму

Ще одна дуже смачна та ситна заготовочка на зиму - перловка з великою кількістю свіжих овочів. Все виходить смачно, соковито, обов'язково спробуйте! Для цього знадобляться свіжі овочі, перловка, сіль-цукор, олія...

Ікра кабачкова з перцем та помідорами

Коли сезон молодих кабачків у самому розпалі, кожна господиня просто зобов'язана приготувати щось смачненьке з цими чудовими овочами. Обов'язково скуштуйте мій рецепт кабачкової ікри з перцем. У нашій сім'ї всі...

Повидло з "Антонівки" на зиму

Кожен сезон починаються чергові заготівки фруктів. І я пропоную рецепт повидла з "Антонівки". Найпоширеніший, найвідоміший і найсмачніший сорт яблук. А сам рецепт простий. Беріть на замітку! Про існування "Антонівки" знають...

Салат із помідорів з цибулею на зиму

Простий у приготуванні салат із помідорів та цибулі готується способом стерилізації. Відмінно зберігається як у прохолодному погребі, так і у звичайній коморі в квартирі. Відкрийте баночку і все, наш салат...

Баклажани по-херсонськи

Баклажани по-херсонськи, приготовлені в домашніх умовах, стануть відмінним доповненням до страв з м'яса, макаронних виробів, картоплі або круп. Обов'язково спробуйте зробити таку закатку на зиму в розпал сезону овочів. Дуже...

Баклажани на зиму

Проста, але дуже смачна консервація з баклажанів на зиму. Баклажани на зиму – пікантний та оригінальний вид заготовок. Консервування баклажанів стає актуальним наприкінці літа, коли баклажанів стає багато і вони...

Сало-підчеревка оригінального засолювання

Є у мене два улюблені способи засолювання сала. Але вони все більше підходять для товстого сала без прошарків м'яса, або щоб було зовсім небагато м'яса. А тут мені презентували цілий...

Сало у банці з часником

Якщо ви один раз спробуєте засолити сало за цим рецептом, то потім готуватимете так постійно! Ідеальний засол сала. Дуже смачно! Інгредієнти: Сало (на 1 л банку) – 600 гСіль – 1,5 ч...

Варення з кульбаб

А ви куштували варення з кульбаб? Ні? Дуже дарма, адже воно ароматне, солодке та смачне! До того ж це варення добре зберігається, взимку можна використовувати у випічку або до чаю...

Конфітюр "Сонячна диня"

Ви купили ароматну диню, але вона трохи недостигла чи не солодка? Не біда! Розповім вам, як приготувати конфітюр "Сонячна диня". Конфітюр виходить сонячним, ароматним, з легкою кислинкою лимона. Готується конфітюр...

Джем із вишні без кісточок на зиму

Такий джем добре зберігається кілька років завдяки тому, що з вишень видалені кісточки. Він густий, солодкий, буде в нагоді для чаювання або як начинка в пиріг або печиво! Є два...

Варення з ківі

Моє кулінарне кредо - прості та дешеві інгредієнти, мінімум грошовиих витрат та максимум результату. Варення з ківі – саме така страва, коли інгредієнти – дуже прості та недорогі, а результат...

Ікра з кабачків

Упевнена, що кожен може приготувати таку кабачкову ікру вдома. Виходить вона дуже смачною, ароматною та корисною. З шматочком свіжого хліба, грінками або тостом просто чудово. Весь процес приготування розписаний і...

Бурштиново-рубінове желе з ягід стиглої горобини

А ви вже куштували запашне, бурштиново-рубінове желе з ягід стиглої горобини? Якщо ні, тоді дивіться мій рецепт, я розповім, як приготувати "Бурштиново-рубинове желе з ягід стиглої горобини"! У вересні збирають...

Перець по-Одеськи

Заготівля виходить "2 в 1": смачний і перець, і томатна заливка. Перець можна подавати до будь-якого гарніру, а томатну заливку - для приготування соусів або заправки в борщ. Готуємо без...

Грибне рагу на зиму

Зараз саме час заготовити на зиму грибочки, восени вони коштують значно дешевше, ніж узимку. Тому пильно придивіться до мого рецепту грибного рагу. Просто, але смачно, сім'я щороку із задоволенням їсть...

Квашена капуста з журавлиною

Улюбленка мільйонів, хрумка, соковита і дуже смачна квашена капуста з журавлиною в домашніх умовах - чудовий варіант закуски. Побалуйте себе смачною та корисною капусточкою! Цей рецепт приготування квашеної капусти з...

Капуста маринована шматками

Маринування – швидкий спосіб отримати смачну та корисну закуску з капусти, яка чудово підійде навіть для святкового застілля. Пропоную замаринувати капусту великими шматками. Для швидкого маринування можна використовувати не тільки...

Солодкі консервовані кабачки на зиму

Солодкі консервовані кабачки виходять дуже схожими на ананаси завдяки варінню в ананасовому соку. Вони просочуються неймовірним ароматом ананасу і виходить дуже смачно! Тож розповідаю, як приготувати "Кабачок, як ананас" на...

Хріновина на зиму

Хреновина відноситься до холодної гострої приправи на основі свіжих томатів, кореня хрону та часнику. У моєму рецепті на 150 грам очищеного кореня хрону потрібно приблизно 1 кілограм помідорів. Якщо ви...

Варення з яблук та горобини

Чорноплідна горобина або аронія – дуже корисна та смачна ягода. Варення з аронії відрізняється досить терпким смаком. Для соковитості до неї добре було б додати кисло-солодке яблуко. Ідеальне поєднання! Як...

Лечо з морквою та перцем

Хочу запропонувати приготувати лечо з морквою та перцем. Це дуже легка у виконанні страва яку можна подати охолодженою на вечерю або закатати в баночки і зберігати всю зиму до потрібного...

Аджика абхазька

Домашню аджику я завжди готувала за своїм перевіреним рецептом доти, поки не спробувала справжню абхазьку аджику з пекучого перцю, із пряною кінзою та зеленню. Справжню аджику готують на основі пекучого...

Абрикосове варення "Королівське"

Ароматне варення гарного сонячного кольору з цілими абрикосами та ядерцями всередині. Таким виходить королівське абрикосове варення. А зробити всю цю красу не так вже й складно. Ділюсь рецептом! Абрикоси для...

Малосольні огірочки за бабусиним рецептом

Ніжні та соковиті малосольні огірки у вас вийдуть такими ж, як у досвідчених бабусь, адже ви приготуєте соління за їх рецептом. Зберігати пряну закуску можна на холоді протягом 3-4 місяців...

Малинове варення без варіння на зиму

Кожна мати намагається для свого малюка зберегти "вітамінки" літа. І я не виняток, сьогодні хочу поділитись простим рецептом, як приготувати малинове варення без варіння на зиму! Малинове варення не дарма...

Сливовий компот

Смачний, ароматний, у міру кисло-солодкий компот із слив – чудова консервація на зиму. Його можна пити просто так або доповнити їм вашу вечерю, ще можна зварити із нього кисіль. Як...

Консервовані помідори з буряком

А ви намагалися консервувати помідори з буряком? Якщо ні, то обов'язково спробуйте, помідори в процесі маринування набувають бурякового смаку і кольору. Дуже незвична закуска! Щоб заготовити на зиму помідори з...

Огірки на зиму без закатки

Похрумтіти солоними огірками до душі багатьом майбутнім матусям. Я розкажу вам, як приготувати хрумкі солоні огірочки на зиму швидко і легко. Упевнена, мій рецепт припаде до смаку всім. Не вмієте...