На Різдво однією з основних страв є фарширований короп. Його ставлять у центрі святкового столу. Коли рибу ділять, голова дістається господарю будинку, таким чином підтверджується його верховенство! Хочу запропонувати вам приготувати запеченого коропа в духовці з грибами та цибулею, лимоном, спеціями. Все виходить не клопітно та смачно! Якщо грибочки у вас свіжі, їх потрібно помити, очистити від плівок, порізати. Якщо заморожені, то вони вже готові, потрібно просто відправити в сковорідку та обсмажити до випаровування вологи. Потім наповніть черевце начинкою, перекладіть рибку на фольгу, зробіть "човник", щоб рибний сік не потік, покладіть лимонні часточки навколо та в надрізи. Запікайте! Успіхів!
Інгредієнти:
Короп - 1 штука
Цибуля ріпчаста - 1 штука
Печериці великі - 5-6 штук
Сир твердий - 50-60 грам
Майонез - 2-3 ст. ложки
Лимон - 1 штука
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Спеції для риби - за смаком.
Кількість порцій: 4-6
Як приготувати "Фаршированого коропа на Різдво"?
1. Рибку насамперед потрібно випатрати, збити луску, всередині добре вимити і видалити зябра.
2. Випатраного карпа полийте соком половинки лимона, натріть сіллю, перцем, спеціями для риби. Через 10 хвилин змастіть майонезом, залиште маринуватися на 40 хвилин.
3. Поріжте цибулю та гриби (у мене заморожені та вже були порізані), обсмажте швидко на сковороді, щоб прибрати зайву вологу, доводити до готовності гриби та цибулю не потрібно. Посоліть, поперчіть до смаку.
4. Покладіть рибку на фольгу, наповніть грибами із цибулею черевце.
5. Робимо з фольги човник, я використала два шари щільної фольги, щоб рибний сік не випливав. На боці карпа зробіть надрізи, вставте часточки лимону, довкола теж покладіть лимончик. Відправте в гарячу духовку (200 градусів) на 20-30 хвилин, залежно від розміру риби.
6. Дістаньте рибку, посипте тертим сиром, поверніть до духовки ще на 20-30 хвилин.
7. Різдвяний фарширований короп готовий! Перекладіть на блюдо, прикрасьте та подайте. З Різдвом! Смачного!
Альтернативний варіант приготування з Ютуб