Пропоную рецепт дуже ароматної та смачної страви із скумбрії. Овочі для риби можуть бути різними, я зазвичай додаю сезонні влітку, заморожені – взимку. Отже, прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтесь, як приготувати скумбрію, фаршировану овочами. З овочів можна брати не лише сезонні, а й заморожені, я додаю стручкову квасолю, іноді кукурудзу або зелений горошок, брокколі. Із спецій люблю орегано, запашний мелений перець. Також для риби можна додати білий перець, лимон, розмарин, естрагон, м'яту чи лавровий лист.
Інгредієнти:
Скумбрія велика - 2 штуки
Перець болгарський - 1 штука
Морква - 1 штука
Цибуля ріпчаста - 1 штука
Квасоля стручкова - 1 склянка
Спеції - за смаком
Сіль - за смаком
Рослинна олія - 2-3 ст. ложки.
Кількість порцій: 4
Як приготувати "Скумбрія, фаршировану овочами"?
1. Підготуйте продукти. У скумбрії відріжте голову, видаліть нутрощі і промийте водою. Овочі очистіть, наріжте кубиками. Розморожувати квасолю чи інші заморожені овочі не потрібно.
2. Розігрійте олію на сковороді, покладіть овочі і обсмажуйте до готовності, періодично помішуйте. В кінці посоліть, поперчіть.
3. У рибки видаліть хребет, кісточки. Посоліть, поперчіть, притрусіть улюбленими спеціями (у мене орегано), можна збризкати лимонним соком, якщо любите.
4. По центру кожної тушки покладіть овочі.
5. Складіть рибку, щоб начинка залишилася всередині. Змастіть зовні олією. Загорніть у папір, потім у фольгу. Так рибний сік та жир залишиться всередині, а м'ясо не пригорить до фольги.
6. Запікайте скумбрію за 200 градусів 25-30 хвилин. Потім обережно відкрийте та зарум'яньте під грилем ще протягом 10 хвилин.
7. Скумбрія із овочами готова! Подавайте страву гарячою. Смачного!
Альтернативний варіант приготування з Ютуб