Смачна страва української кухні - ніжне м'ясо з начинкою і неймовірно ароматна і смачна підливка. Це невелика, але дуже важлива хитрість, бо разом виходить дуже смачно. Рекомендую.
Інгредієнти:
М'ясо (філе) - 4 шт.
Яйце куряче - 2 шт.
Гриби (білі сушені) - 50 г.
Зелень - за смаком
Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт.
Борошно пшеничне - 1 ст. л.
Часник - 1 зуб.
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком.
Олія рослинна (для смаження) - 1 ст. л.
Вершки (можна сметана) - 1 ст. л.
Кількість порцій: 4
Як приготувати «Крученики в підливі з білих грибів»:
1. Для початку підготуємо м'ясо. Філе потрібно тонко нарізати і добре відбити. Перед цією дією я завжди кладу м'ясо в морозилку, щоб воно трохи підморозилося, тоді м'ясо легко нарізається тонкими шматочками і відмінно відбивається - і тонко, і не рветься.
2. Я люблю, щоб м'ясо добре промаринувалося. Тому після відбивання я трохи солю шматочки м'яса, приправляю пряними травами та заливаю соєвим соусом (без фанатизму, звичайно). У такому вигляді м'ясо вирушає ночувати у холодильник. Але м'ясо можна і просто посолити, приправити і залишити на годинку-другу.
3. Сушені білі гриби залити водою та поставити на вогонь. Коли вода закипить, дати грибам поваритися 3-5 хвилин.
Гриби вийняти з води, а грибний відвар у жодному разі не виливати!
4. Взяти трохи грибів та нарізати їх кубиками.
5. Яйця посолити та збити віночком, додати трохи зелені та грибів.
6. Посмажити омлет із двох сторін.
7. На шматочок відбитого м'яса викласти шматочок омлету і згорнути. Хочу зауважити, що завертати в м'ясо можна будь-яку начинку, яка Вам до смаку.
8. І ось тут хитрість, яка зробить крученики красивішої форми, а Вас позбавить мороку з нитками та зубочистками - це звичайна фольга! Кожен щільно скручений рулетик загорнути в шматочок фольги на кшталт "цукерки". Хвостики з боків притиснути.
9. А тепер зовсім незвичайна дія на кухні – смажитимемо фольгу. На розігріту сковороду з невеликою кількістю олії викладаємо наші "цукерки" і смажимо їх по кілька хвилин, періодично перевертаючи. Довго ми їх не смажимо, тому що нам потрібно тільки щоб білок згорнувся, завдяки чому рулети будуть тримати форму. А ще при цьому способі на сковороду не витікає м'ясний сік, який до неї пригорятиме, за умови якісного загортання у фольгу, звичайно.
10. Важливо! При розгортанні у фользі буде смачний м'ясний сік, його ми в жодному разі не викидаємо з фольгою, а збираємо весь до крапельки - він нам знадобиться.
11. А тепер підливка. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком, гриби, що залишилися, так само. На невеликій кількості рослинної олії (можна після смаження рулетиків) пасеруємо цибулю, додаємо гриби, злегка протушкувати. Додаємр борошно і добре перемішуємо до його рівномірного розподілу.
12. Заливаємо грибним відваром та додаємо м'ясний сік. Коли підливка почне загусати, додаємо дрібно нарізаний часник, сіль та перець.
13. Через хвилин п'ять додаємо вершки і тушкуємо ще хвилин п'ять. Підливка виходить неймовірно ароматною і настільки смачною, що з хлібом з'їдається з тарілки вся.
14. Коли готую на велику кількість людей, то складаю крученики у форму для запікання, заливаю підливою, закриваю фольгою та відправляю на 15-20 хвилин у духовку.
15. Якщо роблю для вечері, то відправляю крученики до підливи, якщо потрібно, додаю трохи рідини та тушу під кришкою 15 хвилин. Смачного!