Може, пам'ятаєте, в одному з оповідань у Золя учні коледжу підняли бунт проти тріски під червоним соусом і квасолі під білим соусом? У результаті їм стали подавати тріску під білим, а квасолю під червоним соусом... Учні, звичайно, не цього домагалися... Але мені здається, квасоля під червоним соусом набагато смачніша. Запрошую познайомитись з моїм варіантом заготівлі на зиму. Квасоля має ніжний, солодкуватий смак, дуже ароматна, та й смачного соусу виходить багато. Таку квасолю можна подавати як самостійну страву, а можна взимку в борщ додати. Так виходить теж дуже смачно, а наш борщик отримує більш чудовий запах. Думаю, можна і буріто з такою квасолею приготувати, додавши чилі; і лобіо, і паелью, і болгарський боб-чорба і навіть угорський "Йокаї", тож ця квасоля - просто незамінна заготівля.
Інгредієнти:
Квасоля (біла) - 3 скл.
Помідор - 1,5 кг
Морква - 0,3 кг
Цибуля ріпчаста - 0,5 кг
Перець болгарський (червоний) – 1 кг.
Олія соняшникова - 100 мл
Цукор - 0,2 кг
Сіль - 2 ст. л.
Оцет - 35 мл.
Як приготувати «Квасолю під червоним соусом»:
1. Квасолю замочити проти ночі у чистій прохоложній воді. Вранці промити і поставити варити приблизно на 40 хвилин на середньому вогні.
2. Помідори очистити від шкірки: обдати окропом, після чого шкірка дуже легко знімається. Далі цибулю, перець (без серцевини), моркву нарізати на середні шматочки, щоб легко можна було перекрутити на м'ясорубці.
3. Спочатку потрібно перекрутити цибулю та моркву, викласти овочі в жаровню, додати масло, жарити близько 5 хвилин.
4. Тим часом потрібно перекрутити перець, додати до овочів, тушкувати ще 5 хвилин.
5. Перекрутити помідори – додати до решти овочів. Посолити, додати цукор. Тушити ще 10 – 15 хвилин.
6. Тепер до червоного соусу потрібно додати квасолю та варити 40 хвилин на середньому вогні. Перед тим, як зняти з плити - додати оцет. Відразу ж закатати у банки (простерилізовані). Із вказаної кількості продуктів у мене вийшло 7 баночок по 0,5 л. Смачного!