Старовинна українська страва, що також відноситься до лемківської кухні. Лемки (жителі гірських районів на кордоні України, Польщі та Словаччини) люблять просту їжу, в їхньому раціоні багато капусти, картоплі, квасолі та зернових. Особливо у цих місцях поважають квашені та солоні овочі, а от м'ясо тут, навпаки, рідкісний гість – його їдять лише на свята. Фучки чимось нагадують млинці чи оладки, з квашеною капустою. Сама квашена капуста на Україні дуже популярна страва. Її їдять як закуску, готують із неї капустняк, бігос, солянку, використовують як начинку для вареників та пиріжків. Повірте – дуже смачно, раджу один раз спробувати і ця страва назавжди пропишеться у Вашій родині! Страва готується з простих продуктів, дуже смачна і швидка у приготуванні. Відмінно йде із сметаною, з грибним соусом, з бринзою або як доповнення до супу. Рецепт із розряду супер швидких і готується дуже просто. Спробуйте!
Інгредієнти:
Молоко (склянка) - 250 мл
Борошно пшеничне (1 склянка) - 250 мл
Капуста квашена (1 склянка) - 250 мл
Яйце куряче - 3 шт.
Цукор - за смаком
Сода (на кінчику ножа або третина ч.л.) - за смаком
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Кмин - за смаком
Олія рослинна (для смаження) - 1 ст. л.
Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт.
Як приготувати «Фучки по-карпатськи»:
1. Рецепт із розряду швидких, тому продукти краще приготувати відразу - борошно просіяти, дрібно нарізати цибулю, капусту віджати і дрібно нарізати. Хочу сказати з приводу кмину - додайте обов'язково, у цій страві він дуже доречний, кількість регулюйте на власний розсуд.
2. У просіяне борошно додаємо цукор, соду, сіль-перець і добре перемішуємо.
3. У муку виливаємо три яйця, молоко і перемішуємо до однорідності.
4. Далі додаємо подрібнену цибулю, капусту та кмин, перемішуємо до однорідності. Маса повинна бути трохи рідша, ніж на звичайні оладки, але густіша, ніж на млинці. Якщо маса вийшла густа, то додайте трохи молока, якщо рідка – то муки.
5. Смажимо фучки як звичайні оладки, до рум'яної скоринки, викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію. Подаємо із сметаною або грибним соусом. Смачного!