Я не збиралася ділитися цим рецептом. Занадто вже просто. Але коли в черговий раз гості запитали: - "А як ти смажиш таку смачну картоплю?", то я наважилася. У тому й річ, що я нічого не жарю. А просто ці півтори години відпочиваю. Вона сама смажиться. А я, наприклад, можу сміливо піти погуляти із собакою до парку. За плитою слідкувати не треба. Головне, час засікти. І за такого способу готування вона виходить менш калорійною, як мені здається. А якщо її розглядати не як гарнір до чогось м'ясного, а як самостійну страву, то зводимо до мінімуму ризик збільшення зайвих непотрібних нам кілограмів. І ще, що важливо, не треба потім мити сковорідку і відтирати плиту або духовку від масляних бризок. Та все ж таки є певні хитрощі, щоб вийшло саме, як у мене. Отже, викладаю рецепт.
Інгредієнти:
Картопля - 1 кг
Морква - 1 шт
Цибуля ріпчаста - 1 шт
Помідор - 1 шт
Приправа (для картоплі) - 2 ст. л.
Олія рослинна (без запаху) - 1 ст. л.
Олія оливкова (extra virgin, тут пропорцій немає, за бажанням, можна і без неї обійтися) - за смаком
Зелень - за смаком
Часник - за смаком.
Як приготувати «Смачну картоплю з морквою та цибулею в рукаві»:
1. Елементарні продукти для простої та дуже смачної страви. Я думаю, на світі немає людей, які б не любили смажену картоплю. Картоплю наріжте, як хочете, але не тонкою соломкою, тобто досить крупними шматками. Інакше велика ймовірність того, що вона перетвориться на кашу, а нам цього не треба.
2. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Морквину - довгими брусочками, так просто покрасивіше вийде.
3. Помідор треба натерти на тертці та додати до картоплі. Він додасть соковитості, компенсуючи кількість олії. Все складаємо у миску. Додаємо приправу. Якщо приправа із сіллю, то солити більше і не треба.
4. Далі додаємо рослинну олію. На кілограм картоплі в мене йде рівно одна столова ложка. Цього достатньо. Якби смажили на сковорідці, то такою кількістю навряд чи обійшлися б. Перемішайте.
5. Упаковуємо все в рукав для запікання, ставимо в духовку, засікаємо час і... вільні! Кілограм картоплі у мене при температурі 180 градусів запікається рівно півтори години. Духовки, звичайно, у всіх різні. І з часом приготування кожна господиня повинна визначитися сама, для цього достатньо один раз приготувати і потім ви точно знатимете - скільки часу Вам знадобиться. Коли будете готувати вперше, у жодному разі не йдіть «гуляти з собакою». Вперше, як у перший клас – треба все контролювати. Картопля готова, розрізаємо плівку, ось подивіться - яка красива.
6. Далі нарізаємо дрібненько зелень і часник, додаємо до картоплі, прикриваємо плівкою і нехай настоїться і просочиться ароматами хвилин п'ять.
7. Далі розкладаємо по тарілочках. У нас вийшла абсолютно натуральна смажена картопля, як на сковорідці, тільки олії втричі менше. І проблем теж. І не така засушена, як просто на листі. І слідкувати не треба, коли відчуєте рецепт. Смачного!