Хочете швидко приготувати смачну вечерю? Тоді цей рецепт вам! Просто складіть всі інгредієнти шарами, залийте сметаною та поставте в духовку! Дивіться, як саме приготувати смачні баклажани з фаршем та картоплею: зберіть запіканку, чергуючи шари, як сказано в рецепті, залийте сметаною, додайте улюблених спецій і відправляйте все у духовку! Слідкуйте за часом, бо в різних духовках може знадобитися різний час для запікання. За п'ять хвилин до кінця запікання нашу страву можна посипати тертим сиром, дочекатися, поки він розплавиться і подати до столу гарячою! Успіхів!

Складові:

Баклажан - 1 штука
Фарш - 400 грам
Цибуля - 1-2 штук
Картопля - 5 штук
Сметана - 150 грам
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Рослинна олія - ​​1 ст. ложка
Вода - 100 мілілітрів.

Кількість порцій: 4

Як приготувати "Баклажани з фаршем та картоплею":

1. Приготуйте продукти для запікання. Фарш вибирайте на свій смак, я купила свино-яловичий.
2. Баклажан вимийте, поріжте кружальцями завтовшки 5 мм. Посоліть і залиште стікати соком.
3. Візьміть вогнетривку форму для запікання. Змастіть її олією.
4. Картоплю очистіть від шкірки, поріжте кружальцями завтовшки не більше 5 мм. Укладіть на дно форми та посоліть.
5. Цибулину очистіть від лушпиння, прополосніть під водою, поріжте півкільцями, але не дуже тонко. Розподіліть по картоплі, посоліть.
6. Розподіліть фарш по всій поверхні запіканки, посоліть і приправте чорним меленим перцем.
7. Кружки баклажанів відіжміть легенько від зайвої рідини і розкладіть внахлест.
8. По краях форми обережно влийте води, щоб картопля відразу не пригоріла. Багато води не знадобиться, тому що під час запікання виділиться додаткова волога з фаршу та баклажанів.
9. Залийте баклажани сметаною, сметани не шкодуйте, щедро поливайте. Посоліть і поперчіть.
10. Прогрійте духовку до 200 градусів, відправте запіканку в духовку на 1 годину. Готово! Смачного!

Пропонуємо / Овочі

Prev Next

Картопля по-селянськи із часниковим соусом

На сайті є схожі рецепти приготування картоплі. Я ризикну виставити свій рецепт, якщо ви не проти? У моєму рецепті присутній соус, який подається до картоплі обов'язково. У нас в Україні...

Овочеве рагу з цвітною капустою та картоплею

Хочу запропонувати вам рецепт легкого овочевого рагу з цвітною капустою та картоплею. Чудова страва для посту (і варіант з куркою - на кожен день). Дуже люблю готувати рагу із свіжих...

Панські деруни

Деруни давно завоювали своїх палких прихільників та визнання! Бувають деруни з начинкою всередині. Я ж хочу запропонувати Вам ідею подачі дерунів з начинкою зверху та з розплавленим сиром! Надзвичайно смачно...

Торт із кабачкових млинців

Літній тортик із кабачкових млинців буде чудовим доповненням до вечері. Для прошарку я використовувала крем з яєць, часнику та майонезу. Дивіться рецепт, як приготувати торт із кабачкових млинців. Кабачковий тортик...

Голубці з пекінської капусти

Голубці, приготовані за цим рецептом, виходять на диво ніжними та буквально тануть у роті! Дуже ситна та легка вечеря, виходить багато порцій. Фарш усередині листа салату залишається соковитим. Спробуйте! Можна...

Овочеве каррі без м'яса

Незважаючи на відсутність м'яса, це овочеве каррі виходить досить ситним. Це проста по суті, але дуже смачна за фактом страва індійської кухні. Таємниця гарного смаку каррі - у правильному поєднанні...

Картопляні зрази з фаршем

Зрази – традиційна страва литовської, польської та болгарської кухні. Литва є оригінальною батьківщиною цього рецепту, звідки він поширився по всій Європі. Слово "зрази" прийшло до нас із Польщі, та так...

Смачні картопляні деруни

Любите картоплю? Тоді вам обов'язково потрібно знати, як приготувати смачні картопляні деруни. Це один із класичних рецептів ніжних і хрумких картопляних млинців, які полюбить вся родина. Щоб деруни встигли просмажитись...

Баклажани з фаршем та картоплею

Хочете швидко приготувати смачну вечерю? Тоді цей рецепт вам! Просто складіть всі інгредієнти шарами, залийте сметаною та поставте в духовку! Дивіться, як саме приготувати смачні баклажани з фаршем та картоплею:...

Вареники класичні

Вареники - перша страва, яка спадає на думку, якщо мова заходить про українську кухню. З картоплею, капустою, сиром, вишнями. Сьогодні зупинимося на рецепті, як приготувати вареники класичні. Ця смачна і...

Фарширований перець

Фарширований перець я можу їсти кожен день. Тому рецептів приготування фаршированих перчиків знаю безліч. Але цей, мабуть, найулюбленіший. Такий перчик завжди готувала моя бабуся. Готувала вона його виключно в печі...

Рулет із квасолі

Смачна та ситна закуска з кольорової квасолі та вершкового масла у вигляді рулету. Подавати можна на сніданок, полудень або як додаткову закуску до першої страви, із скибочкою багета і зеленню...

Квасоля по-сербськи

Просте, але нереально смачне та ситне блюдо із квасолі та овочів. Копчені ковбаски надають неповторного смаку квасолі, яка вас зігріє і дасть енергію на багато годин. Насолоджуйтесь! Квасоля, тушкована з...

Гливи, смажені з картоплею

Рецепт приготування глив, смажених з картоплею, дещо розходиться із загальноприйнятою технологією приготування смажених з картоплею грибів. Хочете знати як? Читайте наш рецепт! Гриби готуються довше, ніж картопля, тому їх необхідно...

Овочі в томатному соку з рисом

Приготувати овочі в томатному соку дуже просто, а виходить не тільки смачна та ароматна страва, але й неймовірно корисна. Чудово поєднується з будь-яким гарніром. Неодмінно спробуйте! Для гарніру пропоную приготувати...

Швидкі оладки з кабачків

Коли сезон овочів у самому розпалі, хочеться різноманітних страв. І кабачки в цьому плані є універсальними, з них є безліч простих і доступних закусок або інших страв. Кабачкові оладки подавайте...

Литовські цепеліни

Приготувати справжні литовські цепеліни непросто, але воно того, повірте, варто. Одна з найсмачніших страв, що мені доводилося готувати та куштувати. Це - традиційна, найфірменніша литовська страва, за вмінням приготувати яку...

Картопля по-селянськи в духовці

Що може бути смачніше за ароматну картоплю прямо з духовки? Часник, улюблені спеції, золотиста скоринка... Подобається? Тоді дивіться, як приготувати неймовірно смачну картоплю по-сільському! Подавайте картоплю по-сільському з соусами, кетчупами...

Зрази з шинкою та сиром

Для того, щоб приготувати по-справжньому святкову страву, нам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів і 40 хвилин часу, адже сьогодні у нас у меню зрази з шинкою та сиром. Рецепт приготування зраз...

Аджаб сандал

Аджаб сандал - це ароматне, ситне та гарне блюдо кавказької кухні. Найсмачніше, звичайно, виходить аджаб сандал влітку, коли під рукою є велика кількість свіжих молодих овочів. Фіолетовий баклажан, червоний перець...

Лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт)

Цей рецепт не залишить байдужими любителів квасолі. З червоних сортів я обрала "Бордо", він чудово зберігає форму при варінні та має приємний смак. Лобіо з червоної квасолі буде чудовим гарніром...

Картопляники із сушеними грибами

Картопляники – популярна страва української кухні, зігріє вас та ваш сімейний бюджет у морозні дні. Для любителів домашньої кухні. Картопляники можна подавати із сметаною, а можна і під густим соусом...

Рататуй класичний рецепт

Я пропоную спробувати класичний варіант страви з прованськими травами, часником та оливковою олією. Зараз я розповім, як приготувати "Рататуй" (класичний рецепт)! Його можна подати як гарнір до м'яса, із сиром...

Рагу (класичний рецепт)

Класичний рецепт приготування рагу полягає в наступному: всі інгредієнти ріжуться невеликими шматочками, обсмажуються, а потім тушкуються. Овочі можна брати різні, залежно від переваг. Отже, дивіться, як приготувати рагу (класичний рецепт)...

Фаршировані баклажани по-вірменськи

Фаршировані баклажани по-вірменськи – моя фірмова страва, якій мене навчив професійний кухар-вірменин. Баклажани виходять просто відмінними - пальчики оближеш! Фаршировані баклажани по-вірменськи – страва практично ідеальна. Судіть самі. По-перше, готується...

Фучки по-карпатськи

Старовинна українська страва, що також відноситься до лемківської кухні. Лемки (жителі гірських районів на кордоні України, Польщі та Словаччини) люблять просту їжу, в їхньому раціоні багато капусти, картоплі, квасолі та...

Смачна картопля з морквою та цибулею в рукаві

Я не збиралася ділитися цим рецептом. Занадто вже просто. Але коли в черговий раз гості запитали: - "А як ти смажиш таку смачну картоплю?", то я наважилася. У тому й...

Найсмачніші оладки з кабачків

Ви знаєте, як приготувати найсмачніші оладки з кабачків? Ні? Тоді дивіться рецепт! Все дуже просто та смачно! Та й часу такі оладки багато не заберуть. Чудовий варіант для всієї родини...

Картопляні пиріжки

Картопляні пиріжки можна зустріти і під іншою назвою - ліниві! Так, ці пиріжки готуються дуже легко та просто. Тому їх люблять багато господарок. Дивіться, як приготувати картопляні пиріжки! Картопляні пиріжки...

Солодкий гарбуз з яблуком та грушею в духовці

Гарбуз – універсальний продукт, з якого смачними виходять і основні страви, і гарніри, і десерти. При цьому гарбуз надзвичайно корисний, що в осінньо-зимовий період особливо важливо. Сьогодні я пропоную приготувати...

Картопля з тушонкою

Картопля з тушонкою, мабуть, найбюджетніша і ситна страва на світі. Картопля з тушонкою - що вигадати ще простіше? Готується картопля з тушонкою дуже швидко. Мабуть, єдине зусилля, яке варто докласти...

Гарбуз у сметанно-часниковому соусі

Ну яка ж осінь без страв із яскравого гарбуза? Пропоную вам зробити дуже простий, дієтичний та дуже смачний гарнір, який також можна подати як закуску або самостійну страву. Частуйтесь! Інгредієнти для...

Маринована капуста "Пелюстка"

Чудова маринована капуста. Готується просто та швидко. «Іде» так само досить швидко. Звичайно, рецептів приготування безліч, але може і цей, перевірений часом, комусь знадобиться. Інгредієнти: Капуста білокачанна / Капуста - 1.4 кгБуряк...

Кабачки, фаршировані булгуром та грибами

Страви з кабачків не тільки дуже корисні, а й смачні. Пропоную у літній сезон приготувати кабачки, фаршировані булгуром та грибами. Ця страва виходить легкою, корисною і дуже смачною! Відмінний варіант...

Баклажани, запечені із сиром

Я до вас із дуже смачними баклажанами. Раніше я взагалі була до них байдужа, але після приготування я змінила своє ставлення до них! Також сподобається всім любителям сиру та домашнього...

Пісні капустяні котлети

Пісні капустяні котлети звичайно не замінять м'ясних, та й смак у них капустяний, але ці котлетки урізноманітнять ваш раціон. Такі котлети можна зробити не лише з молодої, а й із...

Мариновані огірки у пакеті

Мариновані огірки у пакеті я навчилася робити у своєї подруги. Вона завжди влітку до мене на дачу приїжджала з пакетиком та солила огірки прямо з грядки. Виходило дуже смачно і...

Салат із свіжої капусти

Салат із свіжої капусти – дуже популярний гарнір до котлет у простих їдальнях. Насправді цей салат відмінно поєднується з більшістю м'ясних страв. Та й сам по собі салат може бути...

Ароматне овочеве різотто

Овочеве різотто можна приготувати з будь-якими овочами, у сезон використовуйте свіжі, а взимку різотто чудово виходить із заморожених. Урізноманітнити овочеве меню можна грибами, які швидко готуються. Прочитавши мій рецепт, ви...

Гарбуз із печінкою

Гарбуз - чудовий сусід не тільки для солодких каш. Він дає розкішні результати з м'ясом, субпродуктами. Сьогодні хочу поділитися смачним рецептом гарбуза із печінкою, запеченими у духовці під сиром. Щоб...

Мус із цвітної капусти з маскарпоне та креветками

Надзвичайно ніжний і легкий смак мусу із цвітної капусти відтінюється соусом з петрушки, а як прикраса - крем з креветок. Така страва варта бенкету, при цьому приготувати її дуже легко...

Квашена капуста

Рецепт приготування квашеної капусти досить простий, тому приготувати найсмачнішу квашену капусту в домашніх умовах здатний кожен. Квашена капуста дуже корисна для здоров'я, нормалізує мікрофлору кишечника, в ній містяться провітамін А...

Тушкована картопля з нудлями по-українськи

Ця дуже смачна і проста страва, яку мене навчила робити моя улюблена бабуся з Одеси, вона її робить уже 25 років. Під час приготування на кухні стоїть такий аромат... Насправді...

Останні надходження / Овочі

Prev Next

Голубці з пекінської капусти

Голубці, приготовані за цим рецептом, виходять на диво ніжними та буквально тануть у роті! Дуже ситна та легка вечеря, виходить багато порцій. Фарш усередині листа салату залишається соковитим. Спробуйте! Можна...

Картопля з тушонкою

Картопля з тушонкою, мабуть, найбюджетніша і ситна страва на світі. Картопля з тушонкою - що вигадати ще простіше? Готується картопля з тушонкою дуже швидко. Мабуть, єдине зусилля, яке варто докласти...

Ароматне овочеве різотто

Овочеве різотто можна приготувати з будь-якими овочами, у сезон використовуйте свіжі, а взимку різотто чудово виходить із заморожених. Урізноманітнити овочеве меню можна грибами, які швидко готуються. Прочитавши мій рецепт, ви...

Баклажани з фаршем та картоплею

Хочете швидко приготувати смачну вечерю? Тоді цей рецепт вам! Просто складіть всі інгредієнти шарами, залийте сметаною та поставте в духовку! Дивіться, як саме приготувати смачні баклажани з фаршем та картоплею:...

Овочеве рагу з цвітною капустою та картоплею

Хочу запропонувати вам рецепт легкого овочевого рагу з цвітною капустою та картоплею. Чудова страва для посту (і варіант з куркою - на кожен день). Дуже люблю готувати рагу із свіжих...

Овочі в томатному соку з рисом

Приготувати овочі в томатному соку дуже просто, а виходить не тільки смачна та ароматна страва, але й неймовірно корисна. Чудово поєднується з будь-яким гарніром. Неодмінно спробуйте! Для гарніру пропоную приготувати...

Смачна картопля з морквою та цибулею в рукаві

Я не збиралася ділитися цим рецептом. Занадто вже просто. Але коли в черговий раз гості запитали: - "А як ти смажиш таку смачну картоплю?", то я наважилася. У тому й...

Фучки по-карпатськи

Старовинна українська страва, що також відноситься до лемківської кухні. Лемки (жителі гірських районів на кордоні України, Польщі та Словаччини) люблять просту їжу, в їхньому раціоні багато капусти, картоплі, квасолі та...

Картопляники із сушеними грибами

Картопляники – популярна страва української кухні, зігріє вас та ваш сімейний бюджет у морозні дні. Для любителів домашньої кухні. Картопляники можна подавати із сметаною, а можна і під густим соусом...

Картопля по-селянськи із часниковим соусом

На сайті є схожі рецепти приготування картоплі. Я ризикну виставити свій рецепт, якщо ви не проти? У моєму рецепті присутній соус, який подається до картоплі обов'язково. У нас в Україні...

Овочеве каррі без м'яса

Незважаючи на відсутність м'яса, це овочеве каррі виходить досить ситним. Це проста по суті, але дуже смачна за фактом страва індійської кухні. Таємниця гарного смаку каррі - у правильному поєднанні...

Квасоля по-сербськи

Просте, але нереально смачне та ситне блюдо із квасолі та овочів. Копчені ковбаски надають неповторного смаку квасолі, яка вас зігріє і дасть енергію на багато годин. Насолоджуйтесь! Квасоля, тушкована з...

Кабачки, фаршировані булгуром та грибами

Страви з кабачків не тільки дуже корисні, а й смачні. Пропоную у літній сезон приготувати кабачки, фаршировані булгуром та грибами. Ця страва виходить легкою, корисною і дуже смачною! Відмінний варіант...

Мус із цвітної капусти з маскарпоне та креветками

Надзвичайно ніжний і легкий смак мусу із цвітної капусти відтінюється соусом з петрушки, а як прикраса - крем з креветок. Така страва варта бенкету, при цьому приготувати її дуже легко...

Рулет із квасолі

Смачна та ситна закуска з кольорової квасолі та вершкового масла у вигляді рулету. Подавати можна на сніданок, полудень або як додаткову закуску до першої страви, із скибочкою багета і зеленню...

Торт із кабачкових млинців

Літній тортик із кабачкових млинців буде чудовим доповненням до вечері. Для прошарку я використовувала крем з яєць, часнику та майонезу. Дивіться рецепт, як приготувати торт із кабачкових млинців. Кабачковий тортик...

Мариновані огірки у пакеті

Мариновані огірки у пакеті я навчилася робити у своєї подруги. Вона завжди влітку до мене на дачу приїжджала з пакетиком та солила огірки прямо з грядки. Виходило дуже смачно і...

Солодкий гарбуз з яблуком та грушею в духовці

Гарбуз – універсальний продукт, з якого смачними виходять і основні страви, і гарніри, і десерти. При цьому гарбуз надзвичайно корисний, що в осінньо-зимовий період особливо важливо. Сьогодні я пропоную приготувати...

Гарбуз із печінкою

Гарбуз - чудовий сусід не тільки для солодких каш. Він дає розкішні результати з м'ясом, субпродуктами. Сьогодні хочу поділитися смачним рецептом гарбуза із печінкою, запеченими у духовці під сиром. Щоб...

Фарширований перець

Фарширований перець я можу їсти кожен день. Тому рецептів приготування фаршированих перчиків знаю безліч. Але цей, мабуть, найулюбленіший. Такий перчик завжди готувала моя бабуся. Готувала вона його виключно в печі...

Баклажани, запечені із сиром

Я до вас із дуже смачними баклажанами. Раніше я взагалі була до них байдужа, але після приготування я змінила своє ставлення до них! Також сподобається всім любителям сиру та домашнього...

Тушкована картопля з нудлями по-українськи

Ця дуже смачна і проста страва, яку мене навчила робити моя улюблена бабуся з Одеси, вона її робить уже 25 років. Під час приготування на кухні стоїть такий аромат... Насправді...

Найсмачніші оладки з кабачків

Ви знаєте, як приготувати найсмачніші оладки з кабачків? Ні? Тоді дивіться рецепт! Все дуже просто та смачно! Та й часу такі оладки багато не заберуть. Чудовий варіант для всієї родини...

Панські деруни

Деруни давно завоювали своїх палких прихільників та визнання! Бувають деруни з начинкою всередині. Я ж хочу запропонувати Вам ідею подачі дерунів з начинкою зверху та з розплавленим сиром! Надзвичайно смачно...

Картопляні пиріжки

Картопляні пиріжки можна зустріти і під іншою назвою - ліниві! Так, ці пиріжки готуються дуже легко та просто. Тому їх люблять багато господарок. Дивіться, як приготувати картопляні пиріжки! Картопляні пиріжки...

Картопля по-селянськи в духовці

Що може бути смачніше за ароматну картоплю прямо з духовки? Часник, улюблені спеції, золотиста скоринка... Подобається? Тоді дивіться, як приготувати неймовірно смачну картоплю по-сільському! Подавайте картоплю по-сільському з соусами, кетчупами...

Аджаб сандал

Аджаб сандал - це ароматне, ситне та гарне блюдо кавказької кухні. Найсмачніше, звичайно, виходить аджаб сандал влітку, коли під рукою є велика кількість свіжих молодих овочів. Фіолетовий баклажан, червоний перець...

Гливи, смажені з картоплею

Рецепт приготування глив, смажених з картоплею, дещо розходиться із загальноприйнятою технологією приготування смажених з картоплею грибів. Хочете знати як? Читайте наш рецепт! Гриби готуються довше, ніж картопля, тому їх необхідно...

Зрази з шинкою та сиром

Для того, щоб приготувати по-справжньому святкову страву, нам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів і 40 хвилин часу, адже сьогодні у нас у меню зрази з шинкою та сиром. Рецепт приготування зраз...

Фаршировані баклажани по-вірменськи

Фаршировані баклажани по-вірменськи – моя фірмова страва, якій мене навчив професійний кухар-вірменин. Баклажани виходять просто відмінними - пальчики оближеш! Фаршировані баклажани по-вірменськи – страва практично ідеальна. Судіть самі. По-перше, готується...

Рагу (класичний рецепт)

Класичний рецепт приготування рагу полягає в наступному: всі інгредієнти ріжуться невеликими шматочками, обсмажуються, а потім тушкуються. Овочі можна брати різні, залежно від переваг. Отже, дивіться, як приготувати рагу (класичний рецепт)...

Гарбуз у сметанно-часниковому соусі

Ну яка ж осінь без страв із яскравого гарбуза? Пропоную вам зробити дуже простий, дієтичний та дуже смачний гарнір, який також можна подати як закуску або самостійну страву. Частуйтесь! Інгредієнти для...

Маринована капуста "Пелюстка"

Чудова маринована капуста. Готується просто та швидко. «Іде» так само досить швидко. Звичайно, рецептів приготування безліч, але може і цей, перевірений часом, комусь знадобиться. Інгредієнти: Капуста білокачанна / Капуста - 1.4 кгБуряк...

Швидкі оладки з кабачків

Коли сезон овочів у самому розпалі, хочеться різноманітних страв. І кабачки в цьому плані є універсальними, з них є безліч простих і доступних закусок або інших страв. Кабачкові оладки подавайте...

Литовські цепеліни

Приготувати справжні литовські цепеліни непросто, але воно того, повірте, варто. Одна з найсмачніших страв, що мені доводилося готувати та куштувати. Це - традиційна, найфірменніша литовська страва, за вмінням приготувати яку...

Вареники класичні

Вареники - перша страва, яка спадає на думку, якщо мова заходить про українську кухню. З картоплею, капустою, сиром, вишнями. Сьогодні зупинимося на рецепті, як приготувати вареники класичні. Ця смачна і...

Квашена капуста

Рецепт приготування квашеної капусти досить простий, тому приготувати найсмачнішу квашену капусту в домашніх умовах здатний кожен. Квашена капуста дуже корисна для здоров'я, нормалізує мікрофлору кишечника, в ній містяться провітамін А...

Лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт)

Цей рецепт не залишить байдужими любителів квасолі. З червоних сортів я обрала "Бордо", він чудово зберігає форму при варінні та має приємний смак. Лобіо з червоної квасолі буде чудовим гарніром...

Смачні картопляні деруни

Любите картоплю? Тоді вам обов'язково потрібно знати, як приготувати смачні картопляні деруни. Це один із класичних рецептів ніжних і хрумких картопляних млинців, які полюбить вся родина. Щоб деруни встигли просмажитись...

Рататуй класичний рецепт

Я пропоную спробувати класичний варіант страви з прованськими травами, часником та оливковою олією. Зараз я розповім, як приготувати "Рататуй" (класичний рецепт)! Його можна подати як гарнір до м'яса, із сиром...

Пісні капустяні котлети

Пісні капустяні котлети звичайно не замінять м'ясних, та й смак у них капустяний, але ці котлетки урізноманітнять ваш раціон. Такі котлети можна зробити не лише з молодої, а й із...

Салат із свіжої капусти

Салат із свіжої капусти – дуже популярний гарнір до котлет у простих їдальнях. Насправді цей салат відмінно поєднується з більшістю м'ясних страв. Та й сам по собі салат може бути...

Картопляні зрази з фаршем

Зрази – традиційна страва литовської, польської та болгарської кухні. Литва є оригінальною батьківщиною цього рецепту, звідки він поширився по всій Європі. Слово "зрази" прийшло до нас із Польщі, та так...