Хочу запропонувати вам відразу чотири варіанти приготування французьких тостів: два солодкі і два несолодкі, а принцип для всіх один і той же. Буде смачно, ситно, апетитно та оригінально! Звичайно ж, варіантів приготування таких тостів існує величезна кількість, я навіть сказала б - нескінченна. Я вирішила показати вам свої чотири улюблені варіанти. Ті, які я готую найчастіше. Кожен із цих тостів смачний по-своєму. Тости з шинкою і сиром найбільше підходять для сніданку, але виходять ситніше звичайних бутербродів, які ви звикли їсти вранці. А тости з моцарелою та зеленню дуже доречні для легкого перекушування на прогулянці. Солодкі тости — це взагалі окрема тема, вони настільки смачні, що я їла б їх цілими днями. Обов'язково і ви спробуйте французькі тости у різних варіантах та виберіть улюблений.
Складові:
Хліб тостерний - 16 штук
Яйця - 8-10 штук
Молоко - 200 мілілітрів
Сир твердий - 50 грам
Шинка - 2-4 скибочки
Вершкове масло - 120 грам
Моцарелла - 50 грам
Зелень петрушки - 1/4 пучка
Шоколад - 100 грам
Маршмеллоу - 20 грам
Печиво пісочне - 2 штуки.
Ванільна есенція - 1 чайна ложка
Яблука - 2 штуки
Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
Сіль, перець чоринй мелений - за смаком..
Цукор - 2 ст. ложки.
Кількість порцій: 4-8.
Як приготувати "Французькі тости у різних варіаціях":
1. Підготуйте необхідні інгредієнти. Для початку яйця збийте із молоком. Цю масу розділіть на 2 рівні частини.
2. До однієї яєчної частини додайте ванільну есенцію і перемішайте, а до другої сіль і чорний мелений перець, теж перемішайте.
3. Почнемо з тостів з шинкою та сиром. На дві скибочки хліба покладіть по скибочці (або дві) шинки. Покладіть кілька тоненьких скибочок твердого сиру. Зверху накрийте скибочкою хліба.
4. Кожен тост занурте в яєчну суміш (в яку додавали сіль та перець).
5. На сковороді розтопіть невеликий шматочок вершкового масла, потім покладіть тост і готуйте на середньому вогні кілька хвилин, доки яйце не схопиться і стане апетитно-золотистим. Потім переверніть тост і підсмажте з іншого боку. Торти з шинкою та сиром готові!
6. Тепер черга солодких тостів. На скибочку хліба покладіть половину плитки шоколаду, зверху присипте маршмеллоу. Якщо маршмеллоу великі, то розріжте їх на 2 чи 4 частини. Накрийте зверху другою скибочкою хліба, як і в першому варіанті.
7. Занурте тости в яєчну суміш з додаванням ванільної есенції, а потім - в подрібнене печиво.
8. Смажте тости у вершковому маслі так само, як і перші тости. На сковороді шоколад у тостах розплавиться, змішається з маршмеллоу, що підтанув, і просочить хліб. Вийде неймовірно смачно!
9. Наступний тост на смак нагадує american pie: тут ароматна яблучно-корична начинка і хрумка скоринка. Почнемо з начинки: яблука наріжте дрібним кубиком.
10. У сковороді розтопіть кубик вершкового масла, додайте яблука, цукор і корицю. Готуйте, часто помішуючи.
11. Готову яблучну начинку покладіть на скибочки хліба. Зверху накрийте другою скибочкою.
12. Вмочіть тости в яєчну масу з ванільною есенцією і смажте на вершковому маслі так само, як і попередні тости.
13. Готові тости з яблуками присипте цукровою пудрою і прикрасьте гілкою м'яти.
14. І останній варіант – тости з моцарелою та зеленню. Тут все просто: наріжте моцареллу на невеликі шматочки і покладіть на скибочки хліба.
15. Зверху присипте подрібненою петрушкою (за бажанням можна використовувати кріп, зелену цибулю або базилік). Зверху накрийте скибочками хліба і вмочіть у яєчну суміш, приправлену сіллю та чорним меленим перцем.
16. Смажте тости у вершковому маслі до золотистої скоринки. Тости вийшли зверху хрусткими, а в середині н- еймовірно ніжними та соковитими.
17. Ось і все. Всі тости готові, у нас вийшло два варіанти несолодких тостів. І два варіанти солодких тостів. Голодними ніхто не залишиться, це точно! Смачного!