Хоча запікання курки в духовці цілком це досить тривалий процес, зате така страва завжди виглядає неймовірно красиво і святково. Тому така курочка точно варта часу, який вона забирає. Мені здається, важко підібрати красивішу, яскравішу та смачнішу страву для будь-якого святкового столу, ніж така курочка. З нею ви можете бути впевнені, що гостям ваше частування сподобається, а як приготувати фаршировану курку в духовці, я вам зараз докладно розповім. Тут все дуже просто і зрозуміло. Єдине, на що я хочу звернути вашу увагу, це на те, що в духовку курку варто відправляти приблизно за 1,5-2 години до початку свята, щоб страва при подачі була гарячою. А якщо свято найближчим часом не намічається - не біда, цей простий рецепт фаршированої курки в духовці цілком підійде і для звичайної вечері, адже і в будні радувати рідних смачними стравами так приємно.
Складові:
Курка - 1 штука
Яйце - 1 штука
Хліб білий - 3-4 скибочок (або 2 булочки, як для гамбургерів)
Цибуля червона - 0,5 штуки
Селера стебла - 2 штуки
Часник - 2-3 зубчика
Оливкова олія - 1 ст. ложка
Спеції - за смаком (перець чорний мелений, сушені трави, приправа для курки)
Сіль - за смаком.
Кількість порцій: 6-8.
Як приготувати "Фаршировану курку цілком у духовці":
1. Для початку натріть курку всередині та зовні спеціями та сіллю. Далі відставимо її поки що убік, щоб трохи промаринувалась.
2. Тим часом наріжемо дрібно червону цибулю, селеру на шматочки, часник поріжемо пластинками, а хліб (або булочки) кубиками.
3. Застилаємо лист папером для випічки і викладаємо на неї нарізаний хліб, ставимо його на 5-6 хвилин у розігріту до 180-200 градусів духовку. Коли хліб зарум'яниться і підсохне, виймаємо його з духовки та ставимо остигати.
4. Далі розігріваємо на сковороді оливкову олію і обсмажуємо на ній до м'якості цибулю, часник та селеру.
5. Викладаємо обсмажені овочі в миску, додаємо хлібні сухарики, збите яйце, приблизно 2 столові ложки води, спеції та сіль за смаком, все перемішуємо.
6. Начинкою наповнюємо курку (не щільно) і зв'язуємо її ноги мотузкою.
7. Викладаємо курку на лист і ставимо в розігріту до 220 градусів духовку на 40-50 хвилин.
8. Разом із куркою можна приготувати і гарнір. Для цього візьміть будь-які овочі (перець, картоплю, броколі, моркву тощо), наріжте їх крупно і змішайте з оливковою олією (1-2 столові ложки), перцем та сіллю. Після того, як курка побуде в духовці 40-50 хвилин, виймаємо її і викладаємо на лист з боків від курки овочі. Ставимо деко назад в духовку і готуємо все за тієї ж температури ще 30-40 хвилин, за цей час овочі потрібно пару разів перевернути на інший бік.
9. Як тільки з курки витікатиме прозорий сік, а овочі стануть м'якими, можна вимикати вогонь і подавати страву до столу. Смачного!
Альтернативний варіант приготування з Ютуб