Курка, запечена з ананасами - проста в приготуванні, але дуже смачна страва, яку можна приготувати на свято: Паску, Різдво, Новий рік або День народження. Ефектно, незвичайно та оригінально. Іноді прямо перед святами, відповідальними для домашнього кулінара днями, мене залишає кулінарне натхнення: буває відверто ліньки готувати і експериментувати. У таких випадках рятують такі прості та перевірені страви, як курка, запечена з ананасами. Готувала цю страву на минулий Новий рік, усі залишилися задоволені. Приготувати страву нескладно, проте її смак виходить цілком святковим.
Складові:
Курка - 1 кілограм
Ананас - 1 штука
Рослинна олія - 20 мілілітрів
Паприка - 1/4 чайних ложки
Часник - 3 зубчики
Свіжий імбир 3 см - 1 штука
Соєвий соус - 2 ст. ложки
Сіль - 1/2 чайні ложки.
Кількість порцій: 6.
Як приготувати "Курицю, запечену з ананасами":
1. Інгредієнти для приготування страви дуже прості та доступні. Приблизно половину м'якоті ананаса нарізаємо на великі скибочки. Кількість скибочок має дорівнювати кількості шматочків курки. Решту ананаса дрібно нарізаємо.
2. Складаємо в чашу блендера подрібнений ананас, додаємо соєвий соус. Потім кладемо часник, імбир, соєвий соус, паприку, сіль, перець. Зверніть увагу, що солі слід додавати трохи, оскільки соєвий соус є досить солоним. Подрібнюємо все до однорідності.
3. У відповідну ємність викладаємо шматочки курки, заливаємо їх маринадом з блендера. Ставимо курку в холодильник маринуватися. Маринувати можна і дві години, можна і ніч. Робіть, як вам зручніше. Чим довше курка маринуватиметься, тим яскравішим буде ананасовий присмак.
4. Коли курка замаринується, її (без маринаду, проте маринад поки не виливайте, він ще знадобиться) необхідно викласти у форму для запікання, змащену олією.
5. На кожен шматочок курки кладемо скибочку ананаса. Ставимо курку в духовку, розігріту до 205 градусів, і запікаємо до готовності близько 1 години. Приблизно кожні 20 хвилин необхідно злегка поливати курку маринадом, що залишився, щоб курка не пересихала і залишалася соковитою. Готову курку подаємо з улюбленим гарніром. Як на мене, сюди ідеально підходить рис. Є все-таки у цій страві щось китайське. Смачного!
Альтернативний варіант приготування з Ютуб