Коли готуєш на кухні смажену рибу, будинок наповнюється сильними ароматами. При цьому ваш апетит прокидається і ви мучитеся в очікуванні смачної їжі. Але справжні кулінари знають, що не завжди запахи...
У літній період багато мешканців багатоквартирних будинків стикаються з дуже неприємною проблемою — відключенням гарячої води. Також буває, що на дачі зовсім немає гарячої води. Але посуд мити треба… Тому...
Диня - обов'язкові літні ласощі, а серпень - найбільший пік динного сезону. Соковита, ароматна, свіжа та яскрава – справжній символ літа, сонця та тепла. На жаль, далеко не завжди вдається...
Картопляне пюре займає одне з лідируючих місць у списку найпопулярніших гарнірів. Воно чудово поєднується зі стравами з овочів, м'яса та риби. Пюре з картоплі – найкращій гарнір, справді смачний, універсальний...
Як прикро буває взимку, коли готуєш страву з додаванням замороженого баклажану, а він виходить твердий, з якимось гумовим присмаком. А все тому, що ви його неправильно заморозили. Є кілька варіантів...
Деякі поради особливо корисні не тільки на кухні (зазвичай він застосовується в кулінарії – наприклад, при маринуванні м'яса для шашлику), а й у господарстві! Звичайний оцет, безперечно, знайдеться на кожній...
Через крохмаль, що міститься в рисі та макаронах, ці продукти часто злипаються і при легкому охолодженні перетворюються на велику та неапетитну грудку. Щоб рис чи макарони не злипалися під час...
Пропонуємо увазі господарок кілька практичних порад щодо полегшення вашої праці на кухні:
1. Плями на кухонній плиті, особливо жирні, видаляються за допомогою кухонної солі. Для цього їх слід посипати сіллю, поки...
Декілька порад, як розрахувати кількість м’яса, овочів, соусів і напоїв для пікніка. Отже, розраховуємо, що пікнік буде тривати приблизно 4-5 годин. Якщо більше – то продуктів треба більше. Якщо менше...
Для деяких кулінарів-початківців розварити горох у гороховому супі - справжня проблема! Моя бабуся дала мені одну чудову пораду, яка поки мене жодного разу не підвела. Отже, головне – замочити промитий...
Як без особливих клопотів зробити м'ясний бульйон чистим, світлим та красивим? Для того, щоб очистити і освітлити бульйон після того, як зняли пінку, покладіть в каструлю неочищену гарно вимиту цибулину...
Риба - смачний і поживний продукт, але для багатьох (зокрема і для мене) чищення риби ножем - це справжнє покарання, особливо коли справа стосується хижака з дрібною колючою лускою. Давно...
Бажаєте отримати відварений буряк за 30 хвилин? Тоді уважно читайте наш лайфхак. Професійні кухарі варять буряк так: після того, як він 30 хвилин покипів, зливають воду і ставлять під струмінь...
Простий і швидкий спосіб очищення ранньої молодої картоплі, вирощеної на звичайних грядках. Дуже люблю відварену ранню молоду картоплю з кропом та вершковим маслом. Але раніше дуже не любила її чистити...
Кожна господиня, яка вперше займається консервацією, ставить собі це питання. У цьому процесі немає нічого складного та страшного, тож розглянемо з вами різні варіанти.
Перше та головне правило – чистота. Заведіть...
Чи це взагалі можливо, спитаєте ви? Вчора з вами була чудова компанія, панувала святкова атмосфера. Тривала весела та безсонна ніч, і ось ви вже самі не помітили, як випили зайвий...
За що мільйони так люблять варене згущене молоко? За його насичений карамельний колір, тягучу текстуру і неперевершений, приголомшливий аромат. Зварене згущене молоко - це не тільки найкраща начинка для тортів...
За останні десятиліття на наших кухнях з'явилося безліч нових інгредієнтів. Деякі, наприклад -авокадо, органічно зайшли у звичне меню. Інші досі для багатьох залишаються загадкою. До останніх можна віднести і каперси...
Іноді найпростіші процеси на кухні викликають безліч питань, і не лише у новачків кулінарії. Хтось може сказати час варіння курячих яєць і некрутих, и крутих. Хтось ступінь готовності яєць визначає...