Соковиті, ароматні, ніжні всередині та хрусткі зовні! Думаєте, про що я? Звичайно про відбивні! Саме їх ми хочемо побачити на кожному святковому столі, адже перевершити їх на смак дуже складно. Рецепт, як приготувати класичні відбивні зі свинини, дуже простий, але в той же час має кілька нюансів, на які необхідно звертати увагу. По-перше, для приготування відбивних найкраще підходить свиняча вирізка, з неї страва виходить дуже ніжною та соковитою, та й різати її на скибочки дуже зручно. По-друге, для кляра найкраще підходить борошно, можна також використовувати панірувальні сухарі. Вмочувати м'ясо слід спочатку в яйце, а потім в борошно, так скоринка вийде особливо хрусткою.
Інгредієнти:
Свиняча вирізка - 500 Грам
Яйце - 2 Штуки
Борошно - 3 ст. ложки
Сіль - за смаком
Перець запашний та чорний мелений - за смаком
Кількість порцій: 3-4
Як приготувати "Відбивні зі свинини класичні"
1. Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Свинячу вирізку я використовую свіжу, не морожену, так відбивні виходять ще смачнішими. Вирізку поріжте скибками завтовшки приблизно 1-1,5 см.
2. Кожен шматок посоліть і поперчіть, а потім відбийте з обох боків, щоб товщина зменшилася до 5 мм. Солити і перчити потрібно обов'язково перед відбиванням, тоді спеції проникнуть углиб волокон.
3. В одній піалі збийте 2 яйця, а в другу насипте муки. Обмакніть кожен шматок м'яса спочатку в яйце, а потім у борошно.
4. Викладайте підготовлене м'ясо на сковороду з добре розігрітою олією. До речі, олії має бути досить багато.
5. Обсмажте кілька хвилин відбивні з одного боку, потім переверніть і смажте до готовності. Ось такі золотисті, ароматні та дуже смачні відбивні у нас вийшли! У вас вийдуть такі ж, а може, навіть смачніші! Їжте із задоволенням! Смачного!
Альтернативний варіант приготування з Ютуб