Вареники - перша страва, яка спадає на думку, якщо мова заходить про українську кухню. З картоплею, капустою, сиром, вишнями. Сьогодні зупинимося на рецепті, як приготувати вареники класичні. Ця смачна і ситна страва ніколи не набридає, тим більше з такою різноманітністю начинки, і це ще не всі її види, які я перерахувала. Вареники можна варити у каструлі, а можна варити на парі. Їх можна наліпити про запас і заморозити в морозилці. У кожної господині свій рецепт тесту та нюанс із начинкою. Загалом вареники - це дуже великий простір для кулінарної фантазії!

Інгредієнти:

Борошно - 2-3 склянки
Вода - 1 Склянка
Сіль - 1 чайна ложка
Картопля - 500 Грам
Цибуля - 1 Штука (великий)
Олія рослинна - 3 Ст. ложки

Кількість порцій: 4

Як приготувати "вареники класичні"

1. Підготуйте всі потрібні інгредієнти. Картоплю очистіть, залийте водою, посоліть на смак і відваріть до готовності. Злийте воду, потовчіть готову картоплю товкачем у пюре.
2. Поки вариться картопля, замісіть тісто. Для цього нам знадобиться борошно, вода та сіль. Просійте в миску борошно, зробіть у центрі ямку, посоліть, налийте воду і замісіть пластичне тісто, що не липне до рук. Кількість борошна залежить від його вологості. Накрийте готове тісто мискою, нехай "відпочине".
3. Для підсмаження цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Розігрійте на сковороді олію, пасеруйте цибулю до прозорості.
4. Тісто скачайте в ковбаску та розріжте на рівні шматочки. Кожен шматочок розкотіть у тонкий коржик. У центр коржика викладіть начинку, складіть та защипніть краї.
5. Викладайте вареники на дошку, присипану мукою.
6. Закип'ятіть воду, посоліть її. Опускайте вареники в окріп по одному. Перемішайте дерев'яною лопаткою та варіть 10 хвилин. 7. Як будуть готові, злийте воду і додайте підсмаженку з цибулі, перемішайте. Подавайте вареники гарячими, із жареною цибулею та сметаною. Смачного!

Альтернативний варіант приготування з Ютуб

 

Пропонуємо / Овочі

Prev Next

Гарбуз із печінкою

Гарбуз - чудовий сусід не тільки для солодких каш. Він дає розкішні результати з м'ясом, субпродуктами. Сьогодні хочу поділитися смачним рецептом гарбуза із печінкою, запеченими у духовці під сиром. Щоб...

Аджаб сандал

Аджаб сандал - це ароматне, ситне та гарне блюдо кавказької кухні. Найсмачніше, звичайно, виходить аджаб сандал влітку, коли під рукою є велика кількість свіжих молодих овочів. Фіолетовий баклажан, червоний перець...

Овочеве каррі без м'яса

Незважаючи на відсутність м'яса, це овочеве каррі виходить досить ситним. Це проста по суті, але дуже смачна за фактом страва індійської кухні. Таємниця гарного смаку каррі - у правильному поєднанні...

Рагу (класичний рецепт)

Класичний рецепт приготування рагу полягає в наступному: всі інгредієнти ріжуться невеликими шматочками, обсмажуються, а потім тушкуються. Овочі можна брати різні, залежно від переваг. Отже, дивіться, як приготувати рагу (класичний рецепт)...

Голубці з пекінської капусти

Голубці, приготовані за цим рецептом, виходять на диво ніжними та буквально тануть у роті! Дуже ситна та легка вечеря, виходить багато порцій. Фарш усередині листа салату залишається соковитим. Спробуйте! Можна...

Баклажани з фаршем та картоплею

Хочете швидко приготувати смачну вечерю? Тоді цей рецепт вам! Просто складіть всі інгредієнти шарами, залийте сметаною та поставте в духовку! Дивіться, як саме приготувати смачні баклажани з фаршем та картоплею:...

Рулет із квасолі

Смачна та ситна закуска з кольорової квасолі та вершкового масла у вигляді рулету. Подавати можна на сніданок, полудень або як додаткову закуску до першої страви, із скибочкою багета і зеленню...

Маринована капуста "Пелюстка"

Чудова маринована капуста. Готується просто та швидко. «Іде» так само досить швидко. Звичайно, рецептів приготування безліч, але може і цей, перевірений часом, комусь знадобиться. Інгредієнти: Капуста білокачанна / Капуста - 1.4 кгБуряк...

Зрази з шинкою та сиром

Для того, щоб приготувати по-справжньому святкову страву, нам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів і 40 хвилин часу, адже сьогодні у нас у меню зрази з шинкою та сиром. Рецепт приготування зраз...

Литовські цепеліни

Приготувати справжні литовські цепеліни непросто, але воно того, повірте, варто. Одна з найсмачніших страв, що мені доводилося готувати та куштувати. Це - традиційна, найфірменніша литовська страва, за вмінням приготувати яку...

Мус із цвітної капусти з маскарпоне та креветками

Надзвичайно ніжний і легкий смак мусу із цвітної капусти відтінюється соусом з петрушки, а як прикраса - крем з креветок. Така страва варта бенкету, при цьому приготувати її дуже легко...

Пісні капустяні котлети

Пісні капустяні котлети звичайно не замінять м'ясних, та й смак у них капустяний, але ці котлетки урізноманітнять ваш раціон. Такі котлети можна зробити не лише з молодої, а й із...

Фарширований перець

Фарширований перець я можу їсти кожен день. Тому рецептів приготування фаршированих перчиків знаю безліч. Але цей, мабуть, найулюбленіший. Такий перчик завжди готувала моя бабуся. Готувала вона його виключно в печі...

Фаршировані баклажани по-вірменськи

Фаршировані баклажани по-вірменськи – моя фірмова страва, якій мене навчив професійний кухар-вірменин. Баклажани виходять просто відмінними - пальчики оближеш! Фаршировані баклажани по-вірменськи – страва практично ідеальна. Судіть самі. По-перше, готується...

Картопляні зрази з фаршем

Зрази – традиційна страва литовської, польської та болгарської кухні. Литва є оригінальною батьківщиною цього рецепту, звідки він поширився по всій Європі. Слово "зрази" прийшло до нас із Польщі, та так...

Картопля по-селянськи в духовці

Що може бути смачніше за ароматну картоплю прямо з духовки? Часник, улюблені спеції, золотиста скоринка... Подобається? Тоді дивіться, як приготувати неймовірно смачну картоплю по-сільському! Подавайте картоплю по-сільському з соусами, кетчупами...

Овочі в томатному соку з рисом

Приготувати овочі в томатному соку дуже просто, а виходить не тільки смачна та ароматна страва, але й неймовірно корисна. Чудово поєднується з будь-яким гарніром. Неодмінно спробуйте! Для гарніру пропоную приготувати...

Гливи, смажені з картоплею

Рецепт приготування глив, смажених з картоплею, дещо розходиться із загальноприйнятою технологією приготування смажених з картоплею грибів. Хочете знати як? Читайте наш рецепт! Гриби готуються довше, ніж картопля, тому їх необхідно...

Солодкий гарбуз з яблуком та грушею в духовці

Гарбуз – універсальний продукт, з якого смачними виходять і основні страви, і гарніри, і десерти. При цьому гарбуз надзвичайно корисний, що в осінньо-зимовий період особливо важливо. Сьогодні я пропоную приготувати...

Овочеве рагу з цвітною капустою та картоплею

Хочу запропонувати вам рецепт легкого овочевого рагу з цвітною капустою та картоплею. Чудова страва для посту (і варіант з куркою - на кожен день). Дуже люблю готувати рагу із свіжих...

Панські деруни

Деруни давно завоювали своїх палких прихільників та визнання! Бувають деруни з начинкою всередині. Я ж хочу запропонувати Вам ідею подачі дерунів з начинкою зверху та з розплавленим сиром! Надзвичайно смачно...

Ароматне овочеве різотто

Овочеве різотто можна приготувати з будь-якими овочами, у сезон використовуйте свіжі, а взимку різотто чудово виходить із заморожених. Урізноманітнити овочеве меню можна грибами, які швидко готуються. Прочитавши мій рецепт, ви...

Картопляні пиріжки

Картопляні пиріжки можна зустріти і під іншою назвою - ліниві! Так, ці пиріжки готуються дуже легко та просто. Тому їх люблять багато господарок. Дивіться, як приготувати картопляні пиріжки! Картопляні пиріжки...

Квасоля по-сербськи

Просте, але нереально смачне та ситне блюдо із квасолі та овочів. Копчені ковбаски надають неповторного смаку квасолі, яка вас зігріє і дасть енергію на багато годин. Насолоджуйтесь! Квасоля, тушкована з...

Рататуй класичний рецепт

Я пропоную спробувати класичний варіант страви з прованськими травами, часником та оливковою олією. Зараз я розповім, як приготувати "Рататуй" (класичний рецепт)! Його можна подати як гарнір до м'яса, із сиром...

Тушкована картопля з нудлями по-українськи

Ця дуже смачна і проста страва, яку мене навчила робити моя улюблена бабуся з Одеси, вона її робить уже 25 років. Під час приготування на кухні стоїть такий аромат... Насправді...

Салат із свіжої капусти

Салат із свіжої капусти – дуже популярний гарнір до котлет у простих їдальнях. Насправді цей салат відмінно поєднується з більшістю м'ясних страв. Та й сам по собі салат може бути...

Квашена капуста

Рецепт приготування квашеної капусти досить простий, тому приготувати найсмачнішу квашену капусту в домашніх умовах здатний кожен. Квашена капуста дуже корисна для здоров'я, нормалізує мікрофлору кишечника, в ній містяться провітамін А...

Гарбуз у сметанно-часниковому соусі

Ну яка ж осінь без страв із яскравого гарбуза? Пропоную вам зробити дуже простий, дієтичний та дуже смачний гарнір, який також можна подати як закуску або самостійну страву. Частуйтесь! Інгредієнти для...

Смачна картопля з морквою та цибулею в рукаві

Я не збиралася ділитися цим рецептом. Занадто вже просто. Але коли в черговий раз гості запитали: - "А як ти смажиш таку смачну картоплю?", то я наважилася. У тому й...

Найсмачніші оладки з кабачків

Ви знаєте, як приготувати найсмачніші оладки з кабачків? Ні? Тоді дивіться рецепт! Все дуже просто та смачно! Та й часу такі оладки багато не заберуть. Чудовий варіант для всієї родини...

Швидкі оладки з кабачків

Коли сезон овочів у самому розпалі, хочеться різноманітних страв. І кабачки в цьому плані є універсальними, з них є безліч простих і доступних закусок або інших страв. Кабачкові оладки подавайте...

Картопля по-селянськи із часниковим соусом

На сайті є схожі рецепти приготування картоплі. Я ризикну виставити свій рецепт, якщо ви не проти? У моєму рецепті присутній соус, який подається до картоплі обов'язково. У нас в Україні...

Мариновані огірки у пакеті

Мариновані огірки у пакеті я навчилася робити у своєї подруги. Вона завжди влітку до мене на дачу приїжджала з пакетиком та солила огірки прямо з грядки. Виходило дуже смачно і...

Баклажани, запечені із сиром

Я до вас із дуже смачними баклажанами. Раніше я взагалі була до них байдужа, але після приготування я змінила своє ставлення до них! Також сподобається всім любителям сиру та домашнього...

Картопляники із сушеними грибами

Картопляники – популярна страва української кухні, зігріє вас та ваш сімейний бюджет у морозні дні. Для любителів домашньої кухні. Картопляники можна подавати із сметаною, а можна і під густим соусом...

Вареники класичні

Вареники - перша страва, яка спадає на думку, якщо мова заходить про українську кухню. З картоплею, капустою, сиром, вишнями. Сьогодні зупинимося на рецепті, як приготувати вареники класичні. Ця смачна і...

Фучки по-карпатськи

Старовинна українська страва, що також відноситься до лемківської кухні. Лемки (жителі гірських районів на кордоні України, Польщі та Словаччини) люблять просту їжу, в їхньому раціоні багато капусти, картоплі, квасолі та...

Лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт)

Цей рецепт не залишить байдужими любителів квасолі. З червоних сортів я обрала "Бордо", він чудово зберігає форму при варінні та має приємний смак. Лобіо з червоної квасолі буде чудовим гарніром...

Кабачки, фаршировані булгуром та грибами

Страви з кабачків не тільки дуже корисні, а й смачні. Пропоную у літній сезон приготувати кабачки, фаршировані булгуром та грибами. Ця страва виходить легкою, корисною і дуже смачною! Відмінний варіант...

Картопля з тушонкою

Картопля з тушонкою, мабуть, найбюджетніша і ситна страва на світі. Картопля з тушонкою - що вигадати ще простіше? Готується картопля з тушонкою дуже швидко. Мабуть, єдине зусилля, яке варто докласти...

Смачні картопляні деруни

Любите картоплю? Тоді вам обов'язково потрібно знати, як приготувати смачні картопляні деруни. Це один із класичних рецептів ніжних і хрумких картопляних млинців, які полюбить вся родина. Щоб деруни встигли просмажитись...

Торт із кабачкових млинців

Літній тортик із кабачкових млинців буде чудовим доповненням до вечері. Для прошарку я використовувала крем з яєць, часнику та майонезу. Дивіться рецепт, як приготувати торт із кабачкових млинців. Кабачковий тортик...

Останні надходження / Овочі

Prev Next

Голубці з пекінської капусти

Голубці, приготовані за цим рецептом, виходять на диво ніжними та буквально тануть у роті! Дуже ситна та легка вечеря, виходить багато порцій. Фарш усередині листа салату залишається соковитим. Спробуйте! Можна...

Картопля з тушонкою

Картопля з тушонкою, мабуть, найбюджетніша і ситна страва на світі. Картопля з тушонкою - що вигадати ще простіше? Готується картопля з тушонкою дуже швидко. Мабуть, єдине зусилля, яке варто докласти...

Ароматне овочеве різотто

Овочеве різотто можна приготувати з будь-якими овочами, у сезон використовуйте свіжі, а взимку різотто чудово виходить із заморожених. Урізноманітнити овочеве меню можна грибами, які швидко готуються. Прочитавши мій рецепт, ви...

Баклажани з фаршем та картоплею

Хочете швидко приготувати смачну вечерю? Тоді цей рецепт вам! Просто складіть всі інгредієнти шарами, залийте сметаною та поставте в духовку! Дивіться, як саме приготувати смачні баклажани з фаршем та картоплею:...

Овочеве рагу з цвітною капустою та картоплею

Хочу запропонувати вам рецепт легкого овочевого рагу з цвітною капустою та картоплею. Чудова страва для посту (і варіант з куркою - на кожен день). Дуже люблю готувати рагу із свіжих...

Овочі в томатному соку з рисом

Приготувати овочі в томатному соку дуже просто, а виходить не тільки смачна та ароматна страва, але й неймовірно корисна. Чудово поєднується з будь-яким гарніром. Неодмінно спробуйте! Для гарніру пропоную приготувати...

Смачна картопля з морквою та цибулею в рукаві

Я не збиралася ділитися цим рецептом. Занадто вже просто. Але коли в черговий раз гості запитали: - "А як ти смажиш таку смачну картоплю?", то я наважилася. У тому й...

Фучки по-карпатськи

Старовинна українська страва, що також відноситься до лемківської кухні. Лемки (жителі гірських районів на кордоні України, Польщі та Словаччини) люблять просту їжу, в їхньому раціоні багато капусти, картоплі, квасолі та...

Картопляники із сушеними грибами

Картопляники – популярна страва української кухні, зігріє вас та ваш сімейний бюджет у морозні дні. Для любителів домашньої кухні. Картопляники можна подавати із сметаною, а можна і під густим соусом...

Картопля по-селянськи із часниковим соусом

На сайті є схожі рецепти приготування картоплі. Я ризикну виставити свій рецепт, якщо ви не проти? У моєму рецепті присутній соус, який подається до картоплі обов'язково. У нас в Україні...

Овочеве каррі без м'яса

Незважаючи на відсутність м'яса, це овочеве каррі виходить досить ситним. Це проста по суті, але дуже смачна за фактом страва індійської кухні. Таємниця гарного смаку каррі - у правильному поєднанні...

Квасоля по-сербськи

Просте, але нереально смачне та ситне блюдо із квасолі та овочів. Копчені ковбаски надають неповторного смаку квасолі, яка вас зігріє і дасть енергію на багато годин. Насолоджуйтесь! Квасоля, тушкована з...

Кабачки, фаршировані булгуром та грибами

Страви з кабачків не тільки дуже корисні, а й смачні. Пропоную у літній сезон приготувати кабачки, фаршировані булгуром та грибами. Ця страва виходить легкою, корисною і дуже смачною! Відмінний варіант...

Мус із цвітної капусти з маскарпоне та креветками

Надзвичайно ніжний і легкий смак мусу із цвітної капусти відтінюється соусом з петрушки, а як прикраса - крем з креветок. Така страва варта бенкету, при цьому приготувати її дуже легко...

Рулет із квасолі

Смачна та ситна закуска з кольорової квасолі та вершкового масла у вигляді рулету. Подавати можна на сніданок, полудень або як додаткову закуску до першої страви, із скибочкою багета і зеленню...

Торт із кабачкових млинців

Літній тортик із кабачкових млинців буде чудовим доповненням до вечері. Для прошарку я використовувала крем з яєць, часнику та майонезу. Дивіться рецепт, як приготувати торт із кабачкових млинців. Кабачковий тортик...

Мариновані огірки у пакеті

Мариновані огірки у пакеті я навчилася робити у своєї подруги. Вона завжди влітку до мене на дачу приїжджала з пакетиком та солила огірки прямо з грядки. Виходило дуже смачно і...

Солодкий гарбуз з яблуком та грушею в духовці

Гарбуз – універсальний продукт, з якого смачними виходять і основні страви, і гарніри, і десерти. При цьому гарбуз надзвичайно корисний, що в осінньо-зимовий період особливо важливо. Сьогодні я пропоную приготувати...

Гарбуз із печінкою

Гарбуз - чудовий сусід не тільки для солодких каш. Він дає розкішні результати з м'ясом, субпродуктами. Сьогодні хочу поділитися смачним рецептом гарбуза із печінкою, запеченими у духовці під сиром. Щоб...

Фарширований перець

Фарширований перець я можу їсти кожен день. Тому рецептів приготування фаршированих перчиків знаю безліч. Але цей, мабуть, найулюбленіший. Такий перчик завжди готувала моя бабуся. Готувала вона його виключно в печі...

Баклажани, запечені із сиром

Я до вас із дуже смачними баклажанами. Раніше я взагалі була до них байдужа, але після приготування я змінила своє ставлення до них! Також сподобається всім любителям сиру та домашнього...

Тушкована картопля з нудлями по-українськи

Ця дуже смачна і проста страва, яку мене навчила робити моя улюблена бабуся з Одеси, вона її робить уже 25 років. Під час приготування на кухні стоїть такий аромат... Насправді...

Найсмачніші оладки з кабачків

Ви знаєте, як приготувати найсмачніші оладки з кабачків? Ні? Тоді дивіться рецепт! Все дуже просто та смачно! Та й часу такі оладки багато не заберуть. Чудовий варіант для всієї родини...

Панські деруни

Деруни давно завоювали своїх палких прихільників та визнання! Бувають деруни з начинкою всередині. Я ж хочу запропонувати Вам ідею подачі дерунів з начинкою зверху та з розплавленим сиром! Надзвичайно смачно...

Картопляні пиріжки

Картопляні пиріжки можна зустріти і під іншою назвою - ліниві! Так, ці пиріжки готуються дуже легко та просто. Тому їх люблять багато господарок. Дивіться, як приготувати картопляні пиріжки! Картопляні пиріжки...

Картопля по-селянськи в духовці

Що може бути смачніше за ароматну картоплю прямо з духовки? Часник, улюблені спеції, золотиста скоринка... Подобається? Тоді дивіться, як приготувати неймовірно смачну картоплю по-сільському! Подавайте картоплю по-сільському з соусами, кетчупами...

Аджаб сандал

Аджаб сандал - це ароматне, ситне та гарне блюдо кавказької кухні. Найсмачніше, звичайно, виходить аджаб сандал влітку, коли під рукою є велика кількість свіжих молодих овочів. Фіолетовий баклажан, червоний перець...

Гливи, смажені з картоплею

Рецепт приготування глив, смажених з картоплею, дещо розходиться із загальноприйнятою технологією приготування смажених з картоплею грибів. Хочете знати як? Читайте наш рецепт! Гриби готуються довше, ніж картопля, тому їх необхідно...

Зрази з шинкою та сиром

Для того, щоб приготувати по-справжньому святкову страву, нам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів і 40 хвилин часу, адже сьогодні у нас у меню зрази з шинкою та сиром. Рецепт приготування зраз...

Фаршировані баклажани по-вірменськи

Фаршировані баклажани по-вірменськи – моя фірмова страва, якій мене навчив професійний кухар-вірменин. Баклажани виходять просто відмінними - пальчики оближеш! Фаршировані баклажани по-вірменськи – страва практично ідеальна. Судіть самі. По-перше, готується...

Рагу (класичний рецепт)

Класичний рецепт приготування рагу полягає в наступному: всі інгредієнти ріжуться невеликими шматочками, обсмажуються, а потім тушкуються. Овочі можна брати різні, залежно від переваг. Отже, дивіться, як приготувати рагу (класичний рецепт)...

Гарбуз у сметанно-часниковому соусі

Ну яка ж осінь без страв із яскравого гарбуза? Пропоную вам зробити дуже простий, дієтичний та дуже смачний гарнір, який також можна подати як закуску або самостійну страву. Частуйтесь! Інгредієнти для...

Маринована капуста "Пелюстка"

Чудова маринована капуста. Готується просто та швидко. «Іде» так само досить швидко. Звичайно, рецептів приготування безліч, але може і цей, перевірений часом, комусь знадобиться. Інгредієнти: Капуста білокачанна / Капуста - 1.4 кгБуряк...

Швидкі оладки з кабачків

Коли сезон овочів у самому розпалі, хочеться різноманітних страв. І кабачки в цьому плані є універсальними, з них є безліч простих і доступних закусок або інших страв. Кабачкові оладки подавайте...

Литовські цепеліни

Приготувати справжні литовські цепеліни непросто, але воно того, повірте, варто. Одна з найсмачніших страв, що мені доводилося готувати та куштувати. Це - традиційна, найфірменніша литовська страва, за вмінням приготувати яку...

Вареники класичні

Вареники - перша страва, яка спадає на думку, якщо мова заходить про українську кухню. З картоплею, капустою, сиром, вишнями. Сьогодні зупинимося на рецепті, як приготувати вареники класичні. Ця смачна і...

Квашена капуста

Рецепт приготування квашеної капусти досить простий, тому приготувати найсмачнішу квашену капусту в домашніх умовах здатний кожен. Квашена капуста дуже корисна для здоров'я, нормалізує мікрофлору кишечника, в ній містяться провітамін А...

Лобіо з червоної квасолі (класичний рецепт)

Цей рецепт не залишить байдужими любителів квасолі. З червоних сортів я обрала "Бордо", він чудово зберігає форму при варінні та має приємний смак. Лобіо з червоної квасолі буде чудовим гарніром...

Смачні картопляні деруни

Любите картоплю? Тоді вам обов'язково потрібно знати, як приготувати смачні картопляні деруни. Це один із класичних рецептів ніжних і хрумких картопляних млинців, які полюбить вся родина. Щоб деруни встигли просмажитись...

Рататуй класичний рецепт

Я пропоную спробувати класичний варіант страви з прованськими травами, часником та оливковою олією. Зараз я розповім, як приготувати "Рататуй" (класичний рецепт)! Його можна подати як гарнір до м'яса, із сиром...

Пісні капустяні котлети

Пісні капустяні котлети звичайно не замінять м'ясних, та й смак у них капустяний, але ці котлетки урізноманітнять ваш раціон. Такі котлети можна зробити не лише з молодої, а й із...

Салат із свіжої капусти

Салат із свіжої капусти – дуже популярний гарнір до котлет у простих їдальнях. Насправді цей салат відмінно поєднується з більшістю м'ясних страв. Та й сам по собі салат може бути...

Картопляні зрази з фаршем

Зрази – традиційна страва литовської, польської та болгарської кухні. Литва є оригінальною батьківщиною цього рецепту, звідки він поширився по всій Європі. Слово "зрази" прийшло до нас із Польщі, та так...